Jako za Protektorátu budeme pořádat tradiční zabíjačky

když nám jakási komise zakazuje, dokonce pod sankcemi, tradiční zabíjačky. Prý to musí být podle jakýchsi předpisů. Musí vše prý zpracovávat „autorizovaná“ firma. Mně sice přiřkli někteří blogeři cejch eurohujer za obhajování některých integračních procesů, ale aby mi někdo kecal do toho, co mám mít v jaterničkách nebo jelítktách, to nepřipustím.

Jó, kdyby masokombináty nebo jak se všichni ti šizuňkové masných výrobků nazývají, dávali do svých „výrobků“ co tam skutečně patří, snad bych jim uvěřil. Ale... My se handrkujeme o jakousi pofidérní suverenitu, aby naši bankovní a jiní loupežníci měli volné pole působnosti a na druhé straně necháme zabít mnohaleté tradice venkovských zabíjaček jen proto, že nějaký úředník neví, jak chutná třeba zabíjačkový guláš nebo jelítko či tlačenka? Když je odchovaný na průmyslových blafech, pak snadno někomu určuje, co se smí s domácím pašíkem dělat a co ne!! Takový pašík je totiž dobře živený, kostní moučku či jiné průmyslové srágory nepozná, proto je jeho upečené maso úplná lahůdka oproti kupované žvýkačce.

Nu což, při zabíjačce se zase budeme chovat jako za Protektorátu. Říkalo se tomu „na černo“. O tom budou vědět jen ti nebližší, a když se objeví „záhadný“ přihlížející, dostane preventivně přes držku. Když jsme se vypořádali s Němci za války, musíme se, nejen s nimi, vypořádat i nyní. Němcům se nedivím, vzpomínám, jak se v Táboře v roce 1939 v řeznictví na hlavni třídě cpali párkama (bez konzervantů a jiných Éček), až se jim dělaly boule za ušima. A jejich potomci nám budou něco vykládat? Sice v rámci EU, ale já tuším, že nás chtějí dostat jinak, když to tenkrát nevyšlo.

Pokud toto uznáme, pak budu pány Nečase a Klause považovat za pouhé kecaly!!!!

Autor: Ivo Rottenberg | středa 18.1.2012 13:45 | karma článku: 30,21 | přečteno: 1488x
  • Další články autora

Ivo Rottenberg

Zlatej Klaus

28.7.2019 v 0:22 | Karma: 27,44

Ivo Rottenberg

Krátce z jiného úhlu pohledu.

7.5.2019 v 16:45 | Karma: 24,75

Ivo Rottenberg

Malá vzpomínka - pokračování

30.3.2019 v 11:46 | Karma: 14,42