Jako šaškárna pro lid obého pohlaví

se mi jeví výběr kandidátů pro „přímou volbu“ nového prezidenta naší republiky. Vzpomínám na činoherní představení při minulé volbě Parlamentem České republiky. Tehdy se děly věci až nevěřitelné v dokonalé režii lobbyistů převlečených za poslance či senátory.

Tentokrát nám „předhodili“ možnost přímé volby, kterou si lid přál, leč opět v jejich režii. Je to téma na mnoho stranických schůzí. Koho budou nominovat? Opět se nám chystají předhodit kandidáta, kterého zaváží k hájení zájmů tohoto státu, ovšem s přihlédnutím k „programu“ strany, na jejíchž křídlech dolétne až na Hrad.

A my, jako ovce, budeme volit jednoho z těch, které nám jednotlivé strany nabídnou. Minule vyhrál prezident pomocí kmotrů, kterým svou vděčnost projevoval omilostněním odsouzeným za krádeže, korupci a defraudace, což bývalo zdůvodňováno skoro dětinsky. Komu jako „lid“ v přímé volbě otevřeme vrátka k takovým pravomocem? Jistě to bude ten, který je výborný rétorik a jistě za ním bude stát silná strana. My přece volit nemusíme.

Naší jedinou volbou, nebo chcete-li zbraní, je neúčast v tomto divadelním představení. Nevím, co by se stalo, kdyby přišel k volbám jen jeden člověk. Byla by volba jednomyslná? To bude snad lepší, aby tam zůstal stávající prezident i nadále. Víc už republiku poškodit ve světě nemůže, z ostudy kabát již máme, příbuzné a přátele má dávno umístěné na lukrativních pozicích, takže i toto je vyřešeno. A nový by začal „nově“ podle programu vítězné strany. Myslím, že by se korupčníci, defraudanti či jiní lapkové nemuseli stejně bát.

Tak se těšme na nového prezidenta(tku). Jistě bude vůlí všeho lidu zvolený(á).

Autor: Ivo Rottenberg | středa 22.2.2012 18:45 | karma článku: 12,22 | přečteno: 919x
  • Další články autora

Ivo Rottenberg

Zlatej Klaus

28.7.2019 v 0:22 | Karma: 27,44

Ivo Rottenberg

Krátce z jiného úhlu pohledu.

7.5.2019 v 16:45 | Karma: 24,75

Ivo Rottenberg

Malá vzpomínka - pokračování

30.3.2019 v 11:46 | Karma: 14,42