Úskalí odlišnosti(rozdílnosti)-Byron M.Roth

"Totalitní metody a utopické ambice multikulturalismu mají své kořeny v komunistické ideologii" - anglická spisovatelka Doris Lessingová

Americký profesor psychologie Byron M.Roth v pětisetstránkové studii The Perils of Diversity(Úskalí odlišnosti) s podtitulem Imigration and Human Nature(Imigrace a lidská přirozenost) bije na poplach před masovou imigrací a zvrácenou ideologií multikulturalismu.

Některá jeho slova:

"Jedním ze základních prvků lidské psychiky je přirozená preference vlastních a nedůvěra až nevraživost vůči cizím.Tento prvek se nedá z psychiky vymýtit, pouze dočasně potlačit.Proto multietnické společnosti dosahují sociální harmonie tíže než společnosti monoetnické.

K přijetí za své je u těch cizích zapotřebí velké přizpůsobivosti, vůle k sebetransformaci a důkazů loajality.

Tímto principem se(často bezděky a s naprostou samozřejmostí) řídily v západním světě všechny dřívější imigrace, jejichž potomci se dokonale integrovali do hostitelské společnosti, s uchováním určitých kulturních nebo náboženských odlišností, které s domácí kulturou a právním řádem nebyly v konfliktu.

Politika masové imigrace v západních zemích. kterou provádějí svým národům odcizené elity proti vůli a obavám svých občanů bez ohledu na tento psychologický prvek, se dá udržet v provozu jen utužovaným totalitním útlakem, který podkopává samotné základy západní společnosti."

Ve své knize uvádí příklady desítek publikací, které musely být na soudní příkazy staženy z oběhu(knihkupectví i knihoven), všímá si jak jsou šikanováni a obviňováni z tzv.bělošské nadřazenosti vědci, kteří si dovolí říct, že západní civilizace je specifickým(a genetickým)produktem Evropanů.

Dokumentuje, jak příliv imigrantů a jejich upřednostňování na trhu práce i sociálním zabezpečení poškozuje nejvíc chudší vrstvy hostitelských zemí, a klade otázku, co je na levicových stranách ještě levicové, když škodí těm které mají tradičně chránit.

Zaznamenává, že multikulturní a masově imigrační orientaci propagují téměř všechny intelektuální establishmenty, levé i pravé, včetně téměř všech církví.Kniha se hemží srovnávacími statistikami ekonomických výsledků, vzdělanosti, zločnnosti, a jiných sociálních fenoménů podle regionů a etnik, které pomáhají vysvětlit vyšší zločinnost imigrantů afrických a středovýchodních, než domácích Evropanů.

Sleduje statistiky imigrace do USA za poslední dvě staletí a shledává v nich zlom v šedesátých letech minulého století.Tím je první vlna imigrace netoužící se přizpůsobit Americe, nýbrž přizpůsobit Ameriku sobě.Táž vlna poprvé a v mnohém větší míře a větším tempem mění Evropu.

Profesor Roth shledává multikulturalismus(díky svému extrémnímu rovnostářství budícím nihilismus) prodlouženou rukou marxismu, neboť je-li si všechno rovné, pak nemůže existovat žádná hodnota či morální kodex, který by člověka opravňoval k jakékoli loajalitě a sebeobětování.Tím by také zanikla veškerá pohonná síla a smysl civilizace a civilizovanosti.

Nic z toho však dosud neodrazuje západní elity od pokračování v díle zániku Západu.Jedinou nadějí na změnu této sebedestrukce vidí Roth už jen v "lidové revoltě obrovských rozměrů proti existujícímu řádu".

Proto je Rothův závěr jednoznačným a nesmlouvavým odsouzením a varováním:

"Ti, kdo západní společnosti pod masivní imigrací vrhají střemhlavě do velkých změn, jejichž následky jsou v nejlepším případě nepředvídatelné, jsou hluboce amorální a děsivě arogantní, když se vyžívají v politice pramenící z jejich pocitu morální povýšenosti vycházejícího z téměř náboženské víry, že všichni lidé jsou si rovni ve všech ohledech a všichni dokážou žít pohodlně v jakémkoli sociálním uspořádání."

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Roman Pražák | neděle 28.10.2012 16:51 | karma článku: 16,45 | přečteno: 985x
  • Další články autora

Roman Pražák

Oriana Fallaci:Dopis Svatému otci

29.1.2012 v 17:10 | Karma: 26,18

Roman Pražák

León Daudet-O liberalismu

3.1.2012 v 12:43 | Karma: 11,78

Roman Pražák

Slova Geerta Wilderse

4.11.2011 v 21:11 | Karma: 36,10

Roman Pražák

Elisabeth Sabaditsch Wolff

25.10.2011 v 1:04 | Karma: 23,25

Roman Pražák

Právo diskriminovat

23.10.2011 v 11:45 | Karma: 20,87