Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Erdogan v parlamente presadil Hitlerov zákon, Merkel a Brusel mlčia

Dejiny majú neraz zvláštnu dynamiku. 23.5.1949 vstúpila do platnosti nemecká ústava ako jedna z najdemokratickejších na svete. Presne v ten istý deň, ale o 67 rokov neskôr, sa stretla nemecká kancelárka s prezidentom štátu,

ktorý sa podobným zákonom, ako to pred 83 rokmi urobil Hitler (Ermächtigungsgesetz – splnomocňujúci zákon) , stal de facto tureckým diktátorom. Erdogan, práve tak ako aj Hitler, strhol týmto zákonom absolútnu moc na seba.

Kde sú však teraz kritici nového tureckého diktátora – tí kritici, ktorí napríklad stranu AfD vyhlasujú takmer za stranu nacionálnych socialistov, teda za stranu akou bola Hitlerova NSDAP? To je ale nehanebné a absurdné voči AfD.

To, čo sa odohráva v Turecku je predsa práve prebiehajúca cesta k nacionalistickej diktatúre. A tu mlčí Angela Merkel a jej podobní  -  mlčia pokorne a devótne.

Prečo nikto v Bruseli, Berlíne a Paríži vehementne neprotestuje a nepodnikne kroky proti tejto krajine, ktorá je členom NATO a ktorá chce byť v EÚ? Erdogan a jeho nové Turecko vo veľmi mnohom pripomínajú Nemecko z roku 1933.

Turecký parlament pred niekoľkými dňami s potrebnou dvojtretinovou väčšinou zrušil imunitu viac ako štvrtiny svojich poslancov. Proti nim ma byť zavedené vyšetrovanie kvôli  údajnej velezrade a údajnej korupcii a ďalším údajným zločinom. Ak bude týchto 138 poslancov odsúdených – a to Erdoganova justícia určite urobí – tak stratia svoje mandáty v parlamente. Potom v parlamente ostane už len 412 poslancov – z toho 290 AKP – teda posluhovači a pritakávači Erdogana. Dosiaľ bola dvojtretinová väčšina reprezentovná číslom 367, potom na ňu budú stačiť hlasy 275 poslancov, a tak bude môcť AKP, čiže Erdogan, meniť ústavu kedykoľvek a ako bude chcieť – presne tak to mohol robiť aj Hitler.

Týmto spôsobom bude môcť Erdogan dosiahnuť presne to, čo dosiahol už Hitler, ktorý postupne zlikvidoval všetky strany v Nemecku, a to len za niekoľko mesiacov. Ešte  v roku 1933, keď v marci dal parlamentom odhlasovť svoj Ermächtigungsgesetz, tak potom už v novembri existovala už len jeho strana NSDAP a diktatúra bola nastolená.

Merkel nielenže sa nepostavila proti Erdoganovi a jeho nacizmu blízkym metódam, ale ho ešte aj nepriamo podporila tým, že v Istanbule s ním mala hodinový rozhovor, keď sa tam konalo vrcholové stretnutie OSN.

Inou veľkou podobnosťou medzi nedzi metódami Hitlera a Erdogana, je boj proti terorizmu, tak ako ho hlása turecký prezident. U Hitlera sa teroristi volali komunisti a socialisti, u Erdogana sú to Kurdi. Hitler obvinil komunistov z podpálenia berlínskeho Reichstagu (čo bolo len klamstvo) a preto boli pozbavení všetkých práv a bez udania dôvodu mohli byť zatknutí a zbavení majetku.

Hitler označil komunistov za úhlavných nepriateľov štátu a preto ich bolo treba likvidovať. Podobne bude môcť robiť aj Erdogan s Kurdmi a teoreticky každého z nich môže obviniť z terorizmu. Turecký samovládca a krutovládca tak môže prostredníctom vymyslených teroristických obvinení Kurdov, fakticky všetko legitimovať a dať ich zatýkať, vraždiť a bombardovať. Kto proti tomu niečo povie, alebo ako žurnalista napíše, ten bude tiež zatknutý a odsúdený ako nepriateľ tureckého štátu.

To je ale paralela k hitlerovej nacistickej diktatúre.

Putin je pod takým zorným uhlom v porovnaní s Erdoganom demokrat bez škvrny a hany.

Autor: Roman Bednár | pondělí 30.5.2016 12:56 | karma článku: 36,45 | přečteno: 1494x
  • Další články autora

Roman Bednár

Erdoganov deštruktívny zásah do suverenity Berlína a EÚ súvisí s genocídou Arméncov

Pripravovaný koncert Drážďanskeho symfonického orchestra v Drážďanoch rozhneval Ankaru tak veľmi, že turecká vláda intervenovala v Bruseli i v Berlíne. Intendant orchestra, Markus Rindt, to označil za útok na slobodu prejavu a

2.5.2016 v 12:49 | Karma: 29,24 | Přečteno: 562x | Diskuse| Politika

Roman Bednár

Merkel zavádzala, IW-štúdia tvrdí: Utečenci, ktorí sú v Nemecku ekonomike nepomôžu

Nemecko trpí čoraz viac na nedostatok kvalifikovaných pracovných síl. Kancelárka tvrdila pred viac ako rokom so sebavedomým úsmevom, že tento problém veľmi rýchlo „vyriešia“ prichádzajúci utečenci a aj preto ich treba prijímať

1.5.2016 v 11:38 | Karma: 34,65 | Přečteno: 812x | Diskuse| Politika

Roman Bednár

Turecko chce novú ústavu – podľa zákonov islamu

Budeme mať v bezprostrednej blízkosti EÚ ďalší islamský štát, podobný Saudskej Arábii? Prezident tureckého parlamentu vyhlásil, že si želá pre Turecko islamskú ústavu. To znamená, že Ismail Kahraman zamýšľa zrušiť sekulárny štát.

29.4.2016 v 11:54 | Karma: 21,78 | Přečteno: 350x | Diskuse| Politika

Roman Bednár

"Vzácny dar" Erdogana kancelárke: Export jeho občianskej vojny do Nemecka a EÚ

Čoraz jasnejšie sa ukazuje čo sa za Merkelovej dealom s Erdoganom ukrýva naozaj. Kto sleduje politiku "sultána" Turecka, ten obsiahne jeho podlé zámery. Prvý muž Turecka chce konečne dosiahnuť cieľ: „Endlösung der Kurdenfrage.

18.4.2016 v 12:48 | Karma: 27,26 | Přečteno: 530x | Diskuse| Politika

Roman Bednár

Skutočný zámer Panama-dokumentov: Majú destabilizovať Rusko a Čínu

Tieto zradné dokumenty boli prihrané určitým vybraným západným mainstream médiam, ktoré postupne odhalujú mená previnilcov. Utajené ostalo, kto ich médiám zaslal. V dokumentoch sú ako daňoví podvodníci odhalení predovšetkým ruskí

16.4.2016 v 11:56 | Karma: 25,09 | Přečteno: 492x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

„Můžete nás grilovat.“ Koalice SPOLU zahájila kampaň u piva a klobás

2. května 2024  20:41

„Ááá, náčelník přijíždí,“ zahlásil europoslanec ODS Alexandr Vondra. K poděbradské kolonádě, kterou...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:19

Přímý přenos Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Na Plzeňsku hořela hala sklárny, oheň zasáhl třetinu střechy

2. května 2024  18:22,  aktualizováno  20:15

V Heřmanově Huti na severním Plzeňsku hořelo v areálu sklárny. Podle informací iDNES.cz od hasičů,...

Trump se vidí jako disident, soud je pro něj marketingová sklizeň, tvrdí expert

2. května 2024

Premium Pokud dojde na televizní debatu Donalda Trumpa a Joea Bidena, jako jednoznačný vítěz z ní vzejde...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 685x
 

Som spisovateľ a publicista. V SR som vydal 19 kníh a mnoho rôznych článkov, publikoval som aj v Nemecku a v iných západných krajinách. Moja literárna tvorba sa vyznačuje veľkou rôznorodosťou literárneho žánru. Na Slovensku som mal vlastnú edíciu o kozme, vyšli mi tam dva dvojdielne historické romány (téma starý Egypt a Veľká Morava), psychologický román, póezia, kniha o najväčších génioch západnej civilizácie i knihy politicko-filozofickej faktografie. Moja prvá kniha Tajomstvá a proroctvá kozmu vyšla v roku 1993. V rokoch 1995 - 2005 som viedol v Nemecku Slovenské tlačové centrum.

V roku 2005 som ukončil publikovanie kníh v SR dielom Kozmos, duch a vedomie. V roku 2006 som dostal veľmi atraktívnu ponuku z južnej Ameriky (kde som ako mladý muž prežil niekoľko rokov a vybudoval si výborné kontakty i pevné priateľstvá) a od toho roku vychádzajú všetky moje ďalšie publikácie  už len tam.

V súčasnosti vediem v Nemecku Juhoamericke tlačové centrum.

Seznam rubrik