Sladký život na mateřské

článek o tom, že život na mateřské není procházka růžovou zahradou a bohužel není tak sladký a báječný, jak se některým lidem zdá. Nevěříte?Tak čtěte dál..

Lidé si myslí, že mateřská dovolená je skutečná dovolená.  To si myslí každý, kdo ještě nemá děti. Nebo muži, kteří o děti niky nepečovali. Kamarádka,  která neměla děti se mě ptala co vlastně dělám s dětmi doma. Asi měla představu, že mám nohy na stole, spím a vůbec si užívám nic nedělání. O pár let později si také pořídila děti. A samozřejmě nemá vůbec čas. Asi jí to nic nedělání dává zabrat. Kdyby některé ženy věděly, že se téměř vůbec nevyspí. Že jejich uzlíček dny a noci prokřičí. Nebo, že dítě se bude pěkně vztekat, asi by si rozhodnutí mít děti rozmyslely.

Člověk se snadno nadchne pro baculaté spící miminko v kočárku. To, že je to pěkná nádeničina od rána do večera o tom se už moc nemluví. Většina maminek na mateřské vám řekne, že vůbec nic nestíhá. Pomalu ani si vyčistit zuby. A aby toho nebylo málo, maminky na mateřské rády mluví o tom, jak jejich kojenec krásně kaká, prdí a spinká. Není divu, že společnost, a to hlavně muži jsou pak jejich povídáním o dětských hovínkách značně zděšeni. Chtěli by mít doma krasavici a zatím doma sedí žena v pyžamu, nenalíčená, neupravená. Ale co, hlavně, že je o děti dobře postaráno a děti jsou jako ze škatulky. Co na tom, že po bytě se válí plno hraček a člověk doslova našlapuje, aby některou z nich nerozšlápl. Z maminky na mateřské se stane zase krásná princezna, když se vrátí do práce. Jejím tématem nebudou jen děti, ale i práce a vše kolem nás.

Autor: Ivana Ročňová | neděle 15.7.2018 18:10 | karma článku: 16,49 | přečteno: 672x
  • Další články autora

Ivana Ročňová

Červ ve vajíčku

24.6.2020 v 19:12 | Karma: 5,90

Ivana Ročňová

Pod rouškou koronaviru

23.6.2020 v 9:34 | Karma: 11,83

Ivana Ročňová

Lekce slušného chování

28.6.2018 v 23:00 | Karma: 13,32