Muzeum Českého ráje. Poznejte s dětmi přírodu v tomto malebném kraji!

Hledáte místo, kam vzít své děti?Toto muzeum bude vaše děti bavit a ještě se něco naučí! Příroda kolem Českého ráje je malebná a má co nabídnout. V okolí tohoto kraje jsou k nalezení další zajímavá místa šitá na míru dětem.  

Pokud mají vaše děti rády přírodu a zvířátka, tak návštěva Muzea českého ráje je pro ně tím pravým místem. Muzeum naleznete ve vesnici Prachov poblíž vstupu do Prachovských skal. Muzeum si budete moci prohlédnout pouze s průvodcem. Muzeum má dvě části, uvnitř naleznete expozici zaměřenou na přírodu v okolí Českého ráje.

O dost zajímavější budou, ale pro vaše děti venkovní expozice, kde děti budou pozorovat zvířátka ve svém přirozeném prostředí. Pokud budete potichu jistě se vám podaří vidět ve vodních tůních žáby, čolky, vážky nebo pijavici. Zvířata, která zde najdeme, přišla většinou do areálu zcela sama.

Velmi oblíbený bude i kontaktní koutek, kde děti budou moci nakrmit morčata a králíky. Průvodce přizpůsobuje prohlídku vašim dětem. Vyprávění o přírodě je velmi poutavé, poučné a zábavné. Občas průvodce neváhá vyzkoušet i vaše děti ze znalostí přírody.

Zajímavou častí je i místo kde si děti mohou pohrát prostřednictvím přírodních materiálů a nahlédnout do hmyzího hotelu.

Výlet můžete podniknout s dětmi nejen do muzea Českého ráje, ale hned vedle muzea je vstup na 3 km dlouhý Cipískův okruh. Trasa je vyznačena pohádkovými postavičkami z knihy o Rumcajsovi .

V okolí je ještě k vidění Rumcajsova a Mančina stezka. Pokud půjdete Rumcajsovou stezkou, nezapomeňte navštívit Rumcajsovou jeskyni.

Uvidíte, že do těchto míst se děti budou rády vracet

 

 

  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivana Ročňová | úterý 3.5.2016 11:17 | karma článku: 8,05 | přečteno: 183x
  • Další články autora

Ivana Ročňová

Červ ve vajíčku

24.6.2020 v 19:12 | Karma: 5,90

Ivana Ročňová

Pod rouškou koronaviru

23.6.2020 v 9:34 | Karma: 11,83

Ivana Ročňová

Sladký život na mateřské

15.7.2018 v 18:10 | Karma: 16,49