Mrtvola v kontejneru, aneb třídit se vyplatí

Pokud třídíte odpad, může se vám stát velmi děsivý žážitek, který se stal mě. Také ráda třídím odpad. A jednou se mi to stalo málem osudným.Nevěříte?Tak čtěte dál.  

 

Někdy třídit odpad se nevyplácí. Zažila jsem děsný zážitek, který mě od třídění odradil. Ráno jsem vynesla papír do tříděného kontejneru na papíry. Na vrchu ležely kalhoty. Dala jsem je stranou. Otvírám víko popelnice a najednou vidím, že uvnitř leží člověk. Mrtvola. Zaječím. Mrtvola se zvedá. Zavírám víko, ječím a utíkám.A mám z toho málem infarkt. Od té doby, vždy opatrně otvírám víko kontejneru a dívám se, zda někdo uvnitř není. Vrcholem všeho, byl v létě požár popelnic na tříděný odpad.  Takový smrad, když hořely plasty člověk dlouho nezažil. Požár to by takový, že od toho chytla i okolní borovice. Takže ono se řekne, myslete ekologicky. Někdy to zkrátka nejde. Moje sestřenka prohlásila, že když člověk třídí v domácnosti odpad, že to vypadá, jako když má doma hrozný bordel. A je to tak.

Mám doma také několik pytlů a tašek, kam třídím papíry, lahve, plasty. Někdy je toho tolik, že to nemohu pobrat.  O kontejnery na papír jeví zájem bezdomovci. Doslova se předhánějí v tom, kdo víc starého papíru nasbírá. Nevím, zda se jim to vůbec vyplatí, těch pár šupů co za to dostanou. I když kdo ví. Tyto společnosti  na tříděný odpad  moc dobře vědí, proč nám  barevné kontejnery u  baráku přistavují. Takže třiďte odpad, má to smysl.

Autor: Ivana Ročňová | čtvrtek 28.6.2018 21:58 | karma článku: 11,98 | přečteno: 504x
  • Další články autora

Ivana Ročňová

Červ ve vajíčku

24.6.2020 v 19:12 | Karma: 5,90

Ivana Ročňová

Pod rouškou koronaviru

23.6.2020 v 9:34 | Karma: 11,83

Ivana Ročňová

Sladký život na mateřské

15.7.2018 v 18:10 | Karma: 16,49