Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Mám za to, že většina z nich tu nezůstane. Kdyby kvůli ničemu jinému pak proto, že prostě nebudou mít kde bydlet.

3 1
možnosti
PK

Bloger píše podle mne velmi rozumně.

10 0
možnosti
Foto

Česko nejbohatší z postkomunistických zemí a předběhlo některé státy jižní Evropy. Ve výši průměrné mzdy je ČR na 19. místě mezi evropskými zeměmi.

3 0
možnosti
LH

Navzdory Babisovi..... ;-D

3 0
možnosti
JB

J54i61r60i 21B79o68r

19. 3. 2022 14:44

Jak napíšete ANO,ALE tak už je všechno jinak.

3 1
možnosti
Foto

pomoc válečným uprchlíkům a příval ekonomických migrantů odkudkoliv, jsou dvě věci...

5 0
možnosti
OD

Problém je v tom, pane, že ti lidé potřebují pomoc hned a bez ohledu na problémy, které to přinese.

Vaše úvahy jdou rámcově správně, čert je v detailu.

1) Většina přišedších jsou ženy a děti. Ty volné, mizerně placené pozice jsou většinou chlapská práce.

2) Nehrozí agenturní zaměstnání, čili subminimální plat a pokračování Zemanova montážního kapitalismu pro negramoty.

3) Spousta z dam, které prchly s dětmi mají vzdělání, které mohou uplatnit v lépe placených jobech, což znamená, že dosáhnou na zdroje financování bydlení. Je tu jen problém v tom, že profesní lobby /Komory) už nyní hýkají o tom, jak "nelze uznat vzdělání", protože by to narušilo hnití a přineslo konkurenci do zdravotnictví a pod

4) Pokud Ukrajina uválčí nezávislost, většina z nich se bude chtít vrátit, což znamená, že ty pracovní příležitosti a bydlení budou investovány tam, ne zde. Myslím, že morální leverage, kterou jsme získali přijetím, lze otočit do výhodné pozice přednostního investora do obnovy. Budeme na Ukrajině ve stejné pozici jako byli Němci zde v roce 1990.

5) Pokud Ukrajina padne, je celkem přirozené začít tlačit EU a členské země, které nebudou zasaženy hromadnou imigrací, aby přispěly finančně stejně, jako když jsme se skládali na řecký dluh (abychom zachránili německé a francouzské banky, které půjčovaly na čestné řecké pionýrské)

6) čelíme fatálnímu demografickému trend stárnutí populace, příchod 5% populace v produktivním věku je vitální, jinak bychom to museli složitě vymýšlet a imigrace obecně je trnem v oku zejména u těch generací, které stihnou umřít v blahobytu dříve, než se důchodový systém v korelaci se zadlužením totálně zhroutí.

Ano, je to výzva a můžeme to totálně podělat, ale nemusíme. Určitě to bude hezká zkouška našich schopností fungovat jako společnost Teď se ukáže, co jsme zač

A HDP na hlavu bych nechal spát, to je čistá statistika. Kde bychom byli my bez EU a investic zvenku?

9 0
možnosti
JR

J46a40n 88R95á40ž

19. 3. 2022 14:30

Totálně to může podělat jen vláda, ne občané. Občané se chovají velmi dobře, protože pomáhají ve chvíli aktuální potřeby a vláda nemůže počítat s tím, že to bude trvat víc jak maximálně dva měsíce. Vláda to může podělat tím, že nedá jasně uprchlíkům najevo, že všechny formy pomocí mají dočasný, čili časově omezený horizont. Válka rozhodně nebude trvat dlouho a pak pro ně nastane čas pro rozhodnutí, zda se vrátí nebo se rozhodnou zůstat. A když budou chtít zůstat, musí vědět, že odpovědnost za svůj život leží jen na nich.

6 0
možnosti
JR

J85a90n 75R54á32ž

19. 3. 2022 14:10

Nejhorší co se může ukrajinským migrantům stát, je nechat déle jak tři/čtyři měsíce jen na sociálních dávkách. Tuto chybu udělalo Německo a např. Švédsko. Výsledkem jsou desetitisíce přistěhovalců, kteří už nikdy pracovat nebudou a zatěžují sociální a zdravotní systém..

Český pracovní trh je schopen absorbovat okamžitě většinu žen, co sem z Ukrajiny přišly a chtějí tu zůstat a všechny muže.

Jestli to vláda z jakéhosi pseudohumanismu zbabrá, změní se razantně přístup občanů k uprchlíkům a vláda to bude mít s udržením popularity ještě těžší.

1 0
možnosti
VV

Ano, z Hamburgu do Mnichova je to o 53 km dal nez do Prahy. Ale jste tam Autem i vlakem o vic nez hodinu driv.

0 3
možnosti
Foto

autem tam nejste dříve a je to dál o 150 km.... ale jestli jste nechytil pointu, tak je to beztak jedno ;-)

7 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 17,71
  • Průměrná čtenost 1757x
Zajímám se o dění okolo sebe a snažím si utvářet svůj vlastní názor. Moje myšlení se časem vyvíjí stejně jako můj pohled na většinu věcí.

Seznam rubrik