Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

janacz

16. 9. 2011 17:12
Chodím často k soudu jako svědek. .

Soudci soudí nevypočitatelně, státní zástupce pospává a advokát  obviňuje svědky. Jako svědek  odejdu od soudu jako zločinec. Obžalovaný mi za dveřmi se směje i s advokátem,  jak mi to nandali. :-) Ale musím přiznat, že jsem se setkala i s jedním rozumným soudcem.

0 0
možnosti
PM

kimos

16. 9. 2011 15:45
Pojmy "pravda a láska" zdiskreditovala levice, lidé jako

V. Havel, K. Schwarzenberg, P. Uhl, M. Kocáb atd...protože sami kazali vodu a nalévali se vínem...na ně si stěžujte. Možná i lidé jako Vy, kteří jsou mravní relativisté. Každýho, kdo má jiný názor označí za "fašistu". Tj ve Varnsdorfu žije většina obyvatel fašistů? Můj ty světe.... tohle myslíte vážně. Pokud na tu vaší demonstraci nikdo nepřišel, tak proto, že lidé vídí to ubohé pseudohumanistické pokrytectví....

1 0
možnosti
JN

jenyknovak

16. 9. 2011 16:18
Re: Pojmy

R^R^R^R^R^!!!!!!

1 0
možnosti
YP

Yen

16. 9. 2011 15:42
Hádanka

Co je sto svázaných právníků na dně moře? Dobrý skutek. Normální je třeba Nepokradeš z desatera. Přijde ale právník a začne - nepokradeš, ledaže......A najednou je z toho legální věc a okradený je nucen zaplatit zloději ušlý zisk. Lžičař, Slámová a další kolegové by mohli povídat.

0 0
možnosti
S

standysman

16. 9. 2011 15:16
zatím jsem se nesetkal

s právníkem, který není pokrytec, většina má hezký řečičky, ale to je tak vše. Je to pakáž. Třeba aspoň tenhle jeden se chová a koná podle principů, které se sluší a patří na lidskou bytost. Dejme tomu křesťanské principy nebo jak lépe to vyjádřit, protože i správné a čestné principy jsou dost relativní pojem. Někdy si asi zajdu na přednášku na právnickou fakultu, protože většina právníků jsou arogantní namyšlená hovada, která si myslí, že jsou nějak nadřazena všem ostatním. To je, to tam snad musí učit, protože to je poznávací znamení většiny právníků. Věřím, že takoví nejsou všichni, jenom jsem zatím žádného nepotkal ať už žena nebo muž. Zatím jsem jednal s 23, každý měsíc min. s jedním od počátku našeho nového podnikání, takže to asi není representativní vzorek, ale i tak to není zanedbatelné číslo.

0 0
možnosti
E

Escoto

16. 9. 2011 15:12
Chci jít na práva, ale nechci být právníkem...

... chci být policistou. Co jsem viděl u obhajoby v trestním řízení u ublížení na zdraví, kde byla obětí moje kamarádka, když se obhájce neštítil svalovat vinu na ní (ano, vim že musí jednat v zájmu klienta), ale dělat takovou práci, na to bych žaludek neměl.

A na státní zastupitelství se mi nechce, na to bych pro změnu neměl nervy.

Jinak ale fandím právníkům jako jste Vy.

0 0
možnosti
S

Světlonoš

16. 9. 2011 14:42
kdyby to pravnici brali jako vy

bylo by na svete dobre. Bohuzel o pravnicich ani o ekonomech nemam velke mineni. Na tyto obory vetsinou chodili lide, ktere nezajimalo nic poradneho nez jen to jak zbohatnout, vetsinou mivaji dost krivy charakter.

0 0
možnosti
DO

David Ondrejkovič

16. 9. 2011 14:40
Díky za Váš článek!

Upřímně řečeno jsem už ani nedoufal, že takovýto přístup mezi právníky je možný! Moc díky za to, že jste příkladem opaku advokátů loupeživých band, kterým je např. i místopředseda České advokátní komory JUDr. Petr Poledník

0 0
možnosti
PB

arrosage

16. 9. 2011 14:44
Re: Díky za Váš článek!

Vás taky kdekdo utáhne na vařený nudli, co? ;-D

0 0
možnosti
RZ

krabicoidni_krabice

16. 9. 2011 14:37
Právník a spravedlnost se vylučuje

Zeptal bych se jinak: má právník připustit nespravedlnost, pokud ji vyžaduje (špatný) zákon? De jure by bylo vše v pořádku. Historicky vzato nejúspěšněji aplikoval (svoje) právo Čingischán...

0 0
možnosti
PB

arrosage

16. 9. 2011 14:29
Krásná pohádka..

skoro jako příběhy s Harlekýnek.. bohužel jsou stejně fiktivní a falešné jako ony harlekýnské city.. právníci už dávno nehájí právo a spravedlnost.. stali se jen dalším loupeživým gangem v divočině současné společnosti.. a dávno už ztratili přehled o tom, kdo je oběť, kdo viník, a kdo skutečně potřebuje ochranu.. vy sám se svými názory jste toho učebnicovým příkladem..

0 0
možnosti
PM

KOLDAK

16. 9. 2011 13:15
U nás ale obvykle nejsou právníci

(to slovo je totiž odvozeno od slova "právo"), ale jen advokáti

0 0
možnosti