Do karantény nepatří Polsko, ale Německo

Evropská komise spustila "mechanismus zkoumání porušování demokracie" v Polsku. Ale neměla by se naopak zkoumat demokracie v úplně jiném evropském státě?

Až bude v Polsku za vyslovení prounijního názoru 2,5 roku natvrdo, až Polsko bude mít dohodu s facebookem o mazání prounijních příspěvků, až Polsko bude vnucovat okolním státům svoji politiku (tj. třeba zákaz potratů), až tam budou hromadně napadáni občané a až tam budou protivládní demonstrace rozháněny vodními děly tak budu souhlasit s tím, že Polsko patří do politické karantény. Nic z toho ovšem v Polsku nevidím.

Naopak toto vše vidíme v Německu. Zrušení svobody slova (internetová cenzura), porušování pravidel EU (Dublin), vnucování svých názorů okolním státům (kvóty), nezvládnutí bezpečnostní situace na svém území (Silvestr) a rozhánění demonstrací občanů.

Paralela se situaci, která byla v Německu okolo roku 1936 úplně bije do očí. Tehdy úplně stejně porušovali mezinárodní smlouvy (Versailleská smlouva), zaváděli cenzuru, měli nároky na okolní země (Mnichov), nezvládali bezpečnostní situaci (křišťálová noc, pogromy) a rozháněli opoziční demonstrace.

Z nástupu nacistů okolo roku 1936 bychom se měli hodně poučit. Tehdy Evropa nebyla schopna Německo politicky izolovat, spojit se proti němu a tak postupně padlo jak Československo, tak Polsko, Rakousko atd... Ano politická karanténa je dobrý nástroj, který bohužel v roce 1936 neexistoval. Dnes existuje, ale bohužel do ní by zařazen nesprávný stát.

Dle dle mého názoru by do karantény (politické izolace) mělo být zcela jednoznačně zařazeno Německo. A to z úplně stejných důvodů jako před druhou světovou válkou.

Pokud by naše vláda měla jen trochu historického rozumu, tak by po tomto kroku EK vyvolala jednání o nástupu současné diktatury v Německu a o vyřazení Polska a naopak o zařazení Německa do této politické karantény. A pokud se to nepovede tak by se měla nechat zařadit do karantény po bok Polska, prostě v řádném případě by neměla nechat V4 dělit. Protože pokud nebudeme proti Německu postupovat společně, tak si rozebere Evropu po jednotlivých státech úplně stejně jako za Hitlera.

To, že bychom na vládní úrovni měli podpořit demokratickou opozici, která je v Německu nelegálně potlačována, pokládám za zcela samozřejmé.

A co zbývá? Snad jen pojmenovat současné dění v Německu. Období před 2. sv. válkou se říká "nástup diktatury nacistů". Jaká diktatura tam nastupuje dnes? Je správný pojem "diktatura neomarxistů"? Nebo je lepší "diktatura humanistů"? Nebo, pokud máte lepší návrh, podělte se o něj v diskuzi.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Robert Máslo | čtvrtek 14.1.2016 13:37 | karma článku: 43,31 | přečteno: 2256x