Jak je pojištěna kovářova kobyla?

Působím v pojišťovnictví již přes dvacet let a sám několika pojistkami disponuji. Snažím se jimi ošetřit rizika, kterých se na základě dlouhodobé praxe opravdu bojím  a které považuji za nezbytné.

Pojištění majetku

Pojištění majetku – domu či bytu považuji za nutné. Byť je na trhu mnoho nabídek a kvalitní pojištění nabízí snad každá pojišťovna, stále existuje mnoho lidí, kteří nejsou vůbec pojištěni anebo jsou pojištěni nedostatečně prostřednictvím starých, dnes nevyhovujících smluv. Stačí se podívat, jaký vývoj udělaly ceny nemovitostí, proto nelze spoléhat na smlouvy uzavřené před mnoha lety.

Pojištění občanské odpovědnosti

Po přijetí nového občanského zákoníku, kdy lidé žádají stále větší náhrady za škody na zdraví a nemajetkovou újmu, představuje tato pojistka dle mého názoru naprostou nezbytnost. Navíc hradí i škody způsobené na majetku třetí osoby. Celkový limit doporučuji ve výši aspoň 10 milionů korun. Pojistky většinou kryjí i rodinné příslušníky a osoby ve společné domácnosti.

Úrazové pojištění

Úraz může představovat velmi nepříjemnou událost, může mít trvalé následky, může způsobit dočasný či úplný výpadek příjmu. Vůbec nemluvím o smrti následkem úrazu včetně té v dopravních prostředcích. Rozhodně toto pojištění doporučuji a rovněž doporučuji zvážit dobré limity, které by rodinu v nejtragičtějším případě na čas zajistily. 

Cestovní pojištění 

Vyjíždět dnes do zahraničí bez kvalitního cestovního pojištění, které musí obsahovat minimálně pojištění léčebných výloh a pojištění odpovědnosti, považuji za naprostý finanční hazard. Nemoc třeba ve Švýcarsku, USA nebo nehoda způsobená na sjezdovce v Itálii či Rakousku může nepojištěného doslova zruinovat.

Vzhledem k tomu, že nemám životní pojištění, rozhodl jsem se navíc uzavřít pojištění, které by mi vyplatilo určitou částku při onkologické diagnóze. Rakovinou onemocní ohromné množství lidí, takže je to riziko, které také vnímám. Navíc naše PVZP má opravdu kvalitní produkt Fenix, který se fakt povedl. 

V neposlední řadě mám také penzijní připojištění, přispívá na něj zaměstnavatel i stát a lepší zhodnocení člověk dnes asi nenajde.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Robert Kareš | pondělí 20.6.2016 9:32 | karma článku: 9,41 | přečteno: 348x