Soudu kvůli antireklamě na Mattonku se nebojím

Soud doporučil smír ve sporu výrobce minerálky Mattoni a Asociace pro ochranu a rozvoj kulturního dědictví, kde jsem prezidentem. Jde o antireklamu, kterou jsme vyvěsili na některé pražské tramvaje – ukazovali jsme tak, jak vypadají lázně Kyselka.

Jasně jsme deklarovali, že nemáme žádný důvod se nesmířit. Vždyť my ani nejsme tím, kdo by druhou stranu žaloval – to Karlovarské minerální vody žalovaly nás. Jenže v rámci smíru po nás požadují, abychom zaplatili výlohy, což je zcela nepřijatelné. A navíc abychom přestali používat fotografii, kterou jsme na tramvaje vylepili. Je to scestné, vždyť tato fotografie ukazuje faktický stav.

Chtěli jsme upozornit na to, jak se vyrábí minerálka Mattoni. Jistě, věděli jsme, že k její výrobě nedochází konkrétně v tomto pavilonu. Jak ale u soudu přiznal sám mluvčí Karlovarských minerálních vod, tahle ruina na fotografiích je součástí areálu.

Nyní se firma hájí tím, že budovy obnovuje. Bez našeho a mediálního tlaku by k tomu ale nedošlo. Spíše se bojí, že u finálního soudu prohrají. My smír uvítáme, ale ne za těchto podmínek. A výsledku se nebojíme.

www.facebook.com/pavelpremyslries.cz a Facebooku Hnutí Úsvit
www.facebook.com/hnutiusvit.cz

Autor: Pavel Přemysl Ries | pondělí 23.9.2013 15:32 | karma článku: 9,84 | přečteno: 386x