Foto

Stejně zajímavé, (jako se na zdravotní pojištění povinně skládají všichni pacienti) je, že se na osobní blahobyt pana prezidenta LK povinně skládají všichni lékaři.

JR

J70a90n 25R36á77ž

15. 6. 2024 19:57

Když slyším, že i Kubek, coby privátní lékař bojuje za centrálně nařízené tabulkové platy lékařů v nemocnicích i privátních, tak nevím, jestli se mám smát nebo zvracet. Měli bychom se pana Kubka zeptat proč nebojuje stejně za centrálně nařízené jednotné tarifní platy v soukromých ambulancích.

Jednotné mzdové tarify byly zrůdným vynálezem socialistických centrálních plánovačů. Starší čtenáři, co pamatují t.zv. ZEUMS, čili jednotný tabulkový systém odměňování dobře ví, co to bylo za demotivující paskvil.

No a pan Kubek s panem Engelem, by chtěli zavádět jednotné mzdové tarify pro lékaře v nemocnicích

PS. "Důsledné uplatňování nástrojů mzdové politiky státu směřující k jednotnému způsobu odměňování , je mimořádně důležitým úkolem, zvláště když jsme si vědomi, že v mnoha profesních oborech máme velmi mnoho neřešených, nedořešených a otevřených otázek v mzdové oblasti." (Z archivu ÚV KSČ)

MH

Sice nesouhlasím s požadavky odborů, ale platy ve zdravotnictví rozhodně zase tak růžové nejsou, jak se snaží autor naznačit. Stačí mít jako lékař po letech nočních služeb zdravotní problémy, pro které už je nechcete nebo nemůžete brát, a máte plat menší než “dělník ve šroubárne”.

JB

J51i79r24i 66B77o19r

13. 6. 2024 10:33

Pro nadstandartní služby by mělo být i nadstandartní pojištění.

Foto

Ale vždyť je. Navíc nadstandard si často platíte v plné výši.

  • Počet článků 118
  • Celková karma 28,04
  • Průměrná čtenost 1047x
Původ: Středoevropsky smíšený, Orlické hory

Vzdělání: Ekonomie

Profese: Projektový manažer

Koníčky: Historie, psaní beletrie, cestování

 

Seznam rubrik