Zdlouhavostí ke skryté charitě

Chápu, že když nic pořádného neumějí, musíme jim pomoci. Proč nás s tím ale otravují v televizi? Koho zajímá, jestli to bylo 1:1 nebo 0:2?

Zrovna včera dávali na kanálu Phoenix pořad o genetických změnách čmeláků v mexickém spolkovém státě Aquascalientes a jejich vlivu na růst divokého vanilinovníku. Vtom ale přeskočil program na fotbal. Znáte to: Jedenáct pestře oděných chlapíků na jedné straně, dalších jedenáct jinak barevných chlapíků na straně druhé a kopou do míče. Co od toho můžeme očekávat? Kombinací není mnoho. 0:0, 0:1, 1:1 a tak dál asi až do pěti. Devadesát minut běhání a takový chatrný výsledek. Za to by každý zaměstnavatel sebral řemeslníkovi prémie.  

Chápu, že když fotbalisté nic pořádného neumějí, musíme jim pomoci penězi z reklamy. Osobně proti fotbalu nic nemám. Ať si kopou někde vzadu na dvorku, ale proč se na to ještě musíme dívat v televizi? Ti, kteří bez 2:3 nemůžou usnout, si můžou nechat poslat všechny výsledky newsletterem a nemusejí otravovat nás!

Dalším příkladem jsou soutěže typu Star Dance nebo Čechy, Morava, Slezsko, Slovensko a Podkarpatská Rus hledají Superzpěváka. Chápu, že televize někam ty prachy z reklamy nastrkat musí. Proč to ale trvá tolik večerů? Pro mě za mě dejte ty honoráře porotě celé najednou, ať mají z čeho platit svoje hypotéky a jachty, ale vybrat vítěze se přece dá za jeden večer! Vyloučím devět párů a mám hotovo! Instalatér také nepostupuje tak, že první týden odmontuje kohoutek, další týden koupí v OBI nový a třetí týden ho namontuje, natož, aby se čtvrtý týden sešel s prodavačem, zákazníkem, jeho bývalou manželkou a předsedou Společenství bytových jednotek a prodiskutoval, jak výměnu kohoutku prožívali?! Mimochodem na soutěž "Hledáme supertopenáře" bych se díval se zájmem. Alespoň bych se něco užitečného dověděl! Pokud ale budu chtít vidět spoře oděné tanečnice, mám nekonečně svůdnější možnosti na youtube a nemusím kvůli tomu platit koncesi. 

Nakonec jsem si nechal případ, kdy financujeme osoby obtížně umístitelné na trhu práce dokonce z rozpočtu armády. Existují osoby v hodnosti kapitána, kterým platíme žold za to, že házejí zašpičatělou tyčkou. Za mých časů musel kapitán umět velet alespoň praporu. Navíc mi není známo, že bychom v armádě měli jednotku vybavenou chladnými zbraněmi. Snad až na šavle hradní stráže, ale pochybuji, že by ony svým šermem někoho zahnaly.

Jaký je v tomto případě přínos ke zvýšení bojeschopnosti z mých daní? Kolik by asi zabila ve skutečném boji oštěpem muslimských extrémistů, kdyby proti ní stáli s odjištěnými samopaly? Vždyť, pokud jsem dobře informován, kpt. Barbora Špotáková zatím ani nikoho netrefila?!?      

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Richard Neugebauer | neděle 1.11.2015 7:30 | karma článku: 15,41 | přečteno: 562x