Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Řeknu to jednoduše. Jakékoliv zdanění nad rámec navíc považuji za útok na schopné a úspěšně. Proto sektorová daň nikoliv.

2 0
možnosti
Foto

tak prohlásit banky, které žijí z toho, že do počítače napíší čísla a z těch jim plynou zisky jsou úspěšní tak už nevím, od té doby co Babiš udělal přebytkový rozpočet rozjeli proti němu totální válku, kdo asi a proč asi, človíčku ty jsi mimoň

0 0
možnosti
JZ

Perfektní rozbor. Jenomže sektorovou daň prosazují také ANO a SPD. U populistů to chápu. U ODS bohužel nikoliv. Přesto všechno věřím, že nakonec zavedena nebude.

0 2
možnosti
Foto

Tak ona zrovna ODS to sice neříká otevřeně, ale nechce sektorovu daň.

1 0
možnosti

Když se firemní ekonom domnívá, že je erudovaným ekonomem, takto to dopadá. Tak jednoduché to pane "ekonome" není ani s tou sektorovou daní. Ale ani sektorová daň nevyřeší nemocnou neoliberální ekonomii. Přečtěte si finanční analytičku Šichtařovou a její poslední blog. Už i ona jako finanční analytička začíná chápat, že se děje něco daleko podstatnějšího, čemu Vy ekonom z úleku nerozumíte a proto se věnujete takovéto marginálii. Věta, kterak elektrotechnik Stanjura pracuje koncepčně o Vás vypovídá naprosto vše. Vaše odbornost, stejně jako jeho a chemika Kalouska začíná a končí tupými škrty, podsekáváním ekonomiky a naprosto nekoncepčními kroky v jakékoli oblasti národního hospodářství. Vaše navíc dojmy stran sektorové daně jsou naprosto marginální vedle toho, kam tato vláda směřuje ekonomiku a budoucnost této země. Voliči z řad takovýchto "ekonomů" jako Vy a mnoho zdejších ekonomických expertů dokonají zdárně to, oč Fialova vláda doslova usiluje.

2 3
možnosti
JZ

Tak kromě nadávek a urážek tady Špáta opět nepředvedl nic, jak je jeho zvykem.

2 3
možnosti
Foto

J85a90n 10H61o27r96n86í75k

20. 5. 2024 11:27

Stručné a jasné, souhlas .

3 0
možnosti
Foto

Hledal jsem jak byl dotaz vlastně formulován a nenašel jsem to a nenašel jsem ani zadavatele. Už dávno agentury nepracují s náhodným výběrem dotazovaných, takže když máte skupinu, se kterou se dá pracovat, bude výsledek dle zadání zadavatele. Cílem asi není samotná sektorová daň, ale odvést pozornost od toho, kdo tu umožnil vznik této příležitosti k nadměrnému zisku.

0 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
PD

Že Křetínský kupuje britskou poštu neznamená, ze ho potom Britové pořádně nezdani. Z ČR ročně odteče 200 až 250 mld a zrovna české dcery bankovních domů jsou nejziskovejsi z celé skupiny. Možná proto, ze si tady dovolj to, co by je doma ani nenapadlo

2 3
možnosti
Foto

1) Co to je "pořádně zdaní"? Pokud to nebude výhodné, může Křetínský zase odejít.

2) Pokud to je s poštou tak jednoduché, prodejme Českou poštu také a zdaňme ji pořádně!

3) Pokud jsou české bankovní dcery příliš ziskové, není to chyba jejich matek, ale nedostatečně konurenčního prostředí u nás. Řešením není to zdanit, ale podpořit konkurenci,

6 1
možnosti

Souhlas. K takovým záležitostem by se lid neměl vůbec vyjadřovat, protože v globále o tom většina ví "kulové" a vidí jen ty miliardové zisky bank (stejně tak by byl nesmysl uspořádat referendum k zavedení eura, jak by si mnozí přáli). V našem zájmu musí být silné banky, a těch 10 miliard, které by sektorová daň přinesla, by státní rozpočet nijak enormně nevylepšilo. Nehledě k tomu, že by banky zdanění kompenzovaly zdražením svých služeb klientům.

4 0
možnosti
PD

Banky mají své zisky prave kvůli drahým službám. Jak kdysi řekla mluvčí KB ...jsme prémiová banka a nebudeme klienty urážet levnými sluzbami

2 2
možnosti
JZ

Zasloužená karma

1 1
možnosti
Foto

Dík za blog. Taky jsem si toho všiml.

Nicméně, vy nevíte, že v České republice se právě v tuto chvíli nachází cca 10 miliónů odborníků na daně, jadernou energii, migrační vlny, pěstování řepky, systém obrany a útoku v hokeji a chov selat?

10 1
možnosti
PD

Si jako myslíte, zee jinde je to jinak?

0 0
možnosti
  • Počet článků 120
  • Celková karma 24,92
  • Průměrná čtenost 1063x
Původ: Středoevropsky smíšený, Orlické hory

Vzdělání: Ekonomie

Profese: Projektový manažer

Koníčky: Historie, psaní beletrie, cestování

 

Seznam rubrik