Redukce

Celou věc je třeba řešit systematicky a podle předem přijatých pravidel. Když se má rušit patriarchát, proč ne také matriarchát, infantiarchát a seniorarchát?

Aktivistky obviňují muže z klimatické hrozby. Je vidět, že ještě neprošly potřebným počtem vztahů s muži. To by věděly, že patriarchát neexistuje. Vždy vládne matriarchát, jenom nabývá různých skrytých podob. V konečném důsledku vždy muži vyvolávají války, vraždí se a páchají jiné nepravosti jenom kvůli tomu, aby imponovaly ženám. To pokládám za prokázané.

Ale nešť: Ať je odbourán patriarchát a s ním následně i matriarchát. Musíme zabránit i infantiarchátu (nadvládě dětí) a starců (seniroarchát). Ale jak? Práškováním všechny tyto skupiny nevyhubíme. Nebylo by to ani humánní.

Zakročil bych tam , kde se to dotkne všech skupin: Potlačil bych oratioarchát, neboli nadvládu mluveného slova. Nejprve by se omezil počet slov, které mohou lidé všech výše uvedených skupin denně promluvit do (mobilního) telefonu. Takové opatření je poměrně snadné, stačí do toho zapojit operátory. Kdo by překročil limit, nejprve by zaplatil pokutu. Pokud by nepřestal, zabavil by se mu dům, nebo byt (tím by se zároveň vyřešila nedostatek dostupného bydlení). Spíše výjimečně bych použil trest internace nebo nucených prací v koncentračních táborech. Trest smrti bych kvůli tomu zatím neobnovoval.

Jakmile se podaří všem voperovat čip, bude snadné kontrolovat i počet slov, které jedinec promluví jen tak k druhému člověku bez telefonu. Prostě je proplká u kávy, v hospodě, nebo v kuchyni. Tresty bych v takovém případě ponechal stejné jako u telefonů.

Vedlejším efektem bude snížení emise CO2. Velikým zdrojem této emise totiž je člověk při výdechu. A při mluvení dýchá člověk rychleji a více. Úplné mlčení bude asi přijatelnější než redukce počtu vydechujících.  

Autor: Richard Neugebauer | čtvrtek 5.12.2019 14:12 | karma článku: 0 | přečteno: 205x