Nástup trestu odložit

Nad nikoho se nepovyšuj, před nikým se neponižuj, pomáhej slabším a starším ustupuj! (Životní rady vdovy z Mrazíka Ivanovi, vdovinu synovi)  

Já nedávám přednost žádném povolání. Už v "Pyšné princezně" se zpívá:"Každá práce je nám platná, když ji děláš poctivě!" U každého bychom se měli zamyslet, jestli jeho přínos na svobodě pro blaho národa nebude větší, než když bude zavřený. Ať je to uklízečka nebo špičkový chirurg z nemocnice v Motole.

Vzpomeňte si také na Sekorovu "Kroniku města Kocourkova": Odsoudili k trestu pověšením provazníka, ale ve městě byl jenom jeden. Raději pověsili krejčího. Těch bylo ve městě dostatek. Plně se přikláním ke kreativnímu výkladu potřebnosti ohledně premiéra. Má toho přece tolik na práci a trestní stíhání klidně počká, až bude všechno hotovo.

Proto navrhuji, aby byl Dr. Davidu Rathovi nástup trestu odložen, až bude ve starobním důchodu. Víme, jaká je nouze o lékaře v našem pohraničí. Navíc se nacházíme v situaci plné zaměstnanosti. Počkejme, až bude vysoká nezaměstnanost, a stáhněme odsouzené z trhu práce ve vhodnější chvíli. Ať david Rath za trest nastoupí na osoblažsku nebo frýdlantsku a pracuje tam až do dosažení důchodového věku.

krejčí a král

 

Autor: Richard Neugebauer | středa 27.6.2018 12:20 | karma článku: 15,73 | přečteno: 638x