Chodecký průkaz

Je mezi námi mnoho lidí, kteří opotřebovávají veřejné statky, způsobují vysoké emise CO2 a nic za to neplatí! Přitom náš stát je tak zadlužený, že být obyčejným člověkem, byl by dávno v exekucí ... vím řešení ... 

Majitelé nemovitostí platí daň, kupující zboží platí DPH, výdělečně činní daň z příjmu, řidiči daň spotřební a někteří i silniční. Jen chodci, ti neplatí nic. Přitom chodí po chodnících, přírodu zamořují CO2 a dokonce i narušují dopravu tím, že přecházejí na druhou stranu ulice. 

Tomu je třeba udělat přítrž. Každý chodec bude muset mít chodecký průkaz. Získá ho na základě  absolvování chodecké školy a úspěšném složení chodecké zkoušky. Chodecká škola nemusí trvat dlouho, např. 2-3 týdny. Chodecká zkouška bude zpoplatněna a zahrne část teoretickou (teorie chůze, zdravá životospráva, pravidla chodeckého provozu atd.) a praktickou (řádný průchod různě obtížnými partiemi města i venkova).

Platnost chodeckého průkazu může být maximálně 2 roky, protože chodecké zvyklosti se s věkem rychle mění. Vydání nového průkazu bude stát 10.000,- Kč.

Za přestupky proti pravidlům provozu budou sráženy body podobně jako řidičům. Body budou spojeny i s peněžitými pokutami. Aby se předešlo výmluvám, že chodec nemá peníze, budou současně zrušeny hotovostní peníze (mince a bankovky) a lidé budou mít peníze jen na svých bankovních účtech. Potom bude snadné jim pokuty strhávat.

Namátkou uvádím některé pokutovatelné přestupky:

- příliš rychlá chůze, to jest spojená s vysokou emisí CO  prudkým vydechováním,

- nedovolená chůze po levé straně chodníku,

- příliš pomalá chůze brzdící provoz,

- bezdůvodné postávání na chodníku a bezobsažné tlachání o ničem (to lze snadno zjistit robotickou analýzou hovorů na mobilech a odposlechů),

- nebezpečné předcházení ostatních chodců zprava,

- nejasné postávání na přechodu a tím matení kolemjedoucích řidičů,  jestli chci nebo nechci přejít.

V místech s hustým provozem bude navíc zaveden poplatek za zelenou na semaforech na přechodu - čtyři vteřiny za základní sazbu a osm vteřin za přechod typu business class. Přechody si bude možné předplatit se zvýhodněným tarifem.

Namítnete, že nemáme tolik policistů, abychom tu masu neukázněných chodců zvládli. Vyřešíme to tak, že každý bude mít vestavěný čip a bude možné automaticky registrovat jeho pohyb i jeho přestupky. Registrace i srážení z bankovního účtu bude zcela automatizováno.

K čemu potom bude papírový chodecký průkaz, když bude každý mít čip? Nu, mnozí papírový průkaz zapomenou a bude jim proto možné udělit další pokutu. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Richard Neugebauer | středa 26.1.2022 9:58 | karma článku: 24,73 | přečteno: 525x