Vánoční prezident

Nemusím ho. Jeho buranství, žoviálnost, většinu názorů.. Takže jsem si nechtěla kazit Vánoce jeho poselstvím, jen jsem - beze zvuku - zhlédla prvních pár minut. A nevěřila vlastním očím.

Rozvalený chlap na křesle, nohy mírně roztažené, kravata nepřehlednutelně šejdrem, sako nakřivo s vyboulenou kapsou na prsou a zapnuté na jeden knoflík, který hrozil každou vteřinou prasknout a vystřelit do prostoru.

Český prezident v době Vánoc pronáší projev.

Kde jsou nějací poradci přes vzhled? To mu tolik chybí Forejt? Kde má manželku upravující jako každá běžná žena exteriér manžela? Případně kde zůstala dcera, aby upozornila na otřesný vzhled otce? A kde je všudypřítomný Ovčáček?

Skutečně neuvěřitelné.

Daná situace má trojí možné vysvětlení:

Prezident se ve své samolibosti odmítá řídit jakýmikoli radami svých podřízených, nedá si mluvit tedy ani do toho, jak a na čem bude sedět a co při tom bude mít na sobě.

Druhá možnost - někdo prezidentovi vzhled i způsob sezení schválil. S vážnou tváří mu řekl, že takhle je to v pořádku, možná že i dodal - dnes Vám to sluší, pane prezidente. A sebestředný vládce uvěřil. A kameramani a ostatní technici se mohli udusit smíchy.

Třetí možnost - prezident si od svého personálu radit nenechá a nemá nikoho blízkého, kdo by mu k jeho vzhledu cokoli řekl, poradil či vytkl. Protože to je všem jedno. Nemá nikoho, komu na něm opravdu záleží. Je neuvěřitelně sám.

Možnost, že by byl prezident pod vlivem, nekomentuji.

Byla to tentokrát až trapná podívaná. Nesoudnost. Ubohost projevu - bez ohledu na to, co říkal.

Byl směšný nebo zesměšněný.

Hlava státu. Smutné.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Renata Pospiechová | pondělí 26.12.2016 20:54 | karma článku: 32,22 | přečteno: 2336x
  • Další články autora

Renata Pospiechová

Vánoce? Ukrajina.

21.12.2022 v 20:05 | Karma: 29,10

Renata Pospiechová

Omyl, nebo..?

1.11.2022 v 21:43 | Karma: 15,01

Renata Pospiechová

Nepoučitelní?

29.9.2022 v 19:24 | Karma: 27,53