Tak co, soudruzi?

Jde to pomalu a plíživě. A ani nás to už nepřekvapuje. A napohoršuje. Pomalu si zvykáme. Soudruzi jsou  v parlamentu pořád, tak co. Jen se teď prostě více zviditelňují. Hlásí se o svá místa. A o svá práva.

Tak například se zasazují o zdanění církevních restitucí. No samozřejmě - nejprve někomu něco ukradnete. Pak to přes váš odpor okradenýmn vrátí. Sice máte spoustu oprávněných námitek - třeba že nevíte, jak okradený s navráceným majetkem naloží. A když vaše námitky nevyslyší, tak alespoń žádáte spravedlivé zdanění navráceného ukradeného majetku. Soudruzi hovoří plamenně a vyzývají k nápravám křivd. Je to až bolestně komické. Kdykoli přistoupí k pultíku, měl by jim někdo donekonečna opakovat třeba - farář Toufar. A znovu - farář Toufar. Farář Toufar, soudruzi.

Nejnověji se soudruzi odvolávají na Ústavu a volají a hlásají, že se v naší zemi nectí a neuznává odlišný názor. No to jsme se ale naučili od vás, soudruzi. To vy jste v tom přece byli mistry - myslet jsme si mohli jen to, co vy.

Soudruzi se diví, že se protestuje proti jejich kovanému druhovi a bratrovi v triku, či v uniformě. Tento nyvý a statečný druh a souputník se kdysi s pouhým obuškem v ruce neohroženě postavil davu neozbrojených studentů. Vždyť jen plnil rozkazy - to ostatně říkali dozorci v táborech také. Chucpe až k zvracení je již fakt, že tento věřejně bezpečný soudruh je vůbec poslancem. Obklopen cháskou stejných souputníků snaží se stále více plíživě dostat zpátky k moci. 

Kupředu - zpátky ni krok.

Alespoň o slepičí krok, krůček. Hlavně neustupovat

Kupředu, levá. Doleva. Nalevo. Zleva. Z Hradu, ANO, jen tak dál.

Republiku si přece rozvracet nedáme.

A už vůbec ne pár desítkami nezodpovědných jedinců, kterým prý cosi vadí. Je to protiústavní, shromažďovat se.

Kupředu.

Autor: Renata Pospiechová | úterý 6.3.2018 21:56 | karma článku: 24,75 | přečteno: 531x
  • Další články autora

Renata Pospiechová

Vánoce? Ukrajina.

21.12.2022 v 20:05 | Karma: 29,10

Renata Pospiechová

Omyl, nebo..?

1.11.2022 v 21:43 | Karma: 15,01

Renata Pospiechová

Nepoučitelní?

29.9.2022 v 19:24 | Karma: 27,53