Nepoučitelní?

Existuje - zřejmě početně stálá - skupina obyvatel, kteří jsou nepoučitelní. Nebo spíše nepřístupni jakémukoli poznání či faktům či historii či ... prostě se zdráhám napsat přímo, že jsou hloupí.

A tak máme v čele státu nevyzpytatelného hulváta, jehož způsoby, lži a buranství určité vrstvě lidí prostě imponuje, nebo alespoň nevadí. A tak si ho zvolili a teď mají radost. 

Tak se v době covidové krize vynořili všeználci - samozvaní odborníci na vakcíny. Snažili se dokázat, že studovat medicínu je v podstatě zbytečné, stačí si něco přečíst na internetu - a jste vzdělaný a fundovaný vědec.

Teď se nám vynořují a veřejně projevují obhájci ruské agrese na Ukrajině. Jsou to i komunisté, ale nejen oni. Lidé, kteří zřejmě buď nezažili ruskou okupaci v roce 1968 nebo jim nevadila a nevadí. Drze žádají dokonce výstup Česka z NATO - no to bychom tu měli Rusy jako na koni. 

Samozřejmě se nabízí vyzvat tyto spoluobčany, ať se rovnou přestěhují do Ruska k báťuškovi Putinovi, ale to oni nebudou chtít, tato vrstva lidí dost nerada cestuje. Zajímalo by mne, jak by si tito občané náš další život představovali - zase zavedeme povinnou ruštinu, do kasáren se nahrnou primitivní ruští vojáci, státní byty obsadí jejich zlatozubé manželky s dětmi, prezidentem zvolíme soudruha Skálu a premiérkou by mohla být soudružka Semelová, ve vládě ti, kteří vystupují na jejich shromážděních. 

Pán Bůh s námi a zlé pryč. 

Stokrát se mi nemusí líbit, co se děje v Evropské unii. Stokrát nemusím souhlasit s tím, co předvádějí někteří aktivisté v USA. Stokrát mohu hledat a nacházet chyby na demokracii.

Ale také budu stokrát raději sdílet svůj život s Evropany - klidně pod nadvládou USA, než jedinkrát prožít jediný den pod nadvládou Ruska.

Ně choču.

Procento hlupáků ve společnosti se údajně nemění, je stále stejné. Můžeme se utěšovat tím, že demonstrují sice desetitisíce, ale statisíce rozumných zůstávají doma.

Boj s lidskou hloupostí se nedá vyhrát.

Ale bojovat se musí.

Třeba i hlasitým vyjádřením nesouhlasu.

Takže: NE Rusku - a všemu, co předvádí.

 

Autor: Renata Pospiechová | čtvrtek 29.9.2022 19:24 | karma článku: 27,53 | přečteno: 858x
  • Další články autora

Renata Pospiechová

Vánoce? Ukrajina.

21.12.2022 v 20:05 | Karma: 29,10

Renata Pospiechová

Omyl, nebo..?

1.11.2022 v 21:43 | Karma: 15,01

Renata Pospiechová

Dovolená

5.9.2022 v 21:00 | Karma: 12,67