Krátká chvála léta.. a tance.. a hudby

Je léto a horko a krásně. Ano - někteří jsou nespokojeni a asi jim ani není dobře a meteorologové neustále varují a varují. Ale toto počasí prostě k létu patří. A léto budiž tedy pochváleno.

Tropické dny vyžadují lehké nápoje a lehké odění a lehkou mysl. A k lehké mysli rozhodně patří hudba.

Každý má oblíbené písně a interprety, i já. A byť nedám dopustit například na Cohena a jeho píseň písní Hallelujah, k létu se jaksi nehodí.

Ale zkuste si za vlahého letního večera pustit nejprve Manha Manha od Muppet Show - to můžete vidět stokrát a stejně se budete znovu smát tomu jamujícímu roztřepenci a udivenému výrazu růžových čehosi (krav?). A pak si dejte Jungle song a oceňujte pýřícího se a trochu upjatého hrocha a vedle něj tančícího roztouženého psa s jemně obscénními pohyby.  Nu a pak trocha romantiky - pusťte si Al Pacina, jak tančí tango ve filmu Vůně ženy. Ta hudba se vtírá něžně a lehce do mysli a každá žena touží být jeho partnerkou a vznášet le lehce i chvílemi ohnivě na parketu a sledovat jeho úsměv a nechat se vést a pozorovat neuvěřitelnou práci jeho nohou. Paráda.

No a pak si dejte jako třešinku na dortu živočišného Anthony Quinna, který jako Řek Zorba reaguje nadšeně a prudce na výzvu svého mladého přítele: Teach me the dance! Nauč mě ten tanec! A Kréťan Anthony na břehu řeckého moře začne luskat prsty a tančit tanec všech Řeků, který údajně sám ne-li vymyslel, tedy zdokonalil. A uprostřed tance se rozesměje a řve smíchy nad tím, jaká se mu podařila bouračka, tedy katastrofa. A pak se oba muži chytí kolem ramen a tančí dál.

Prostě léto.

Závěrem je možno si pustit Hradišťan a jeho Krátký popis léta. Požáry ze čtyř stran hoří létem! A bubny. A rytmus.

Prostě léto je léto.

Mé nejoblíbenější roční období.
 

Autor: Renata Pospiechová | pátek 24.7.2015 21:35 | karma článku: 4,47 | přečteno: 121x
  • Další články autora

Renata Pospiechová

Vánoce? Ukrajina.

21.12.2022 v 20:05 | Karma: 29,10

Renata Pospiechová

Omyl, nebo..?

1.11.2022 v 21:43 | Karma: 15,01

Renata Pospiechová

Nepoučitelní?

29.9.2022 v 19:24 | Karma: 27,53