Komunistická europoslankyně

Eurovolby máme za sebou. Provázel jem očekávaný nezájem voličů. A komentovat kandidáty i kandidátky předem nemělo vlastně cenu, každý si jistě udělal obrázek sám. Já jsem se při pročítání jednotlivých kandidátek občas i bavila, ale jen do okamžiku, než se mi dostala do rukou kandidátka komunistů. Komunisté do europarlamentu?! To je snad specifikum jen českého parlametu.  

Ihned jsem si ale uvědomila, že to není nic nového. Oni už tam byli - například neskutečně úspěšný a výkonný vševědoucí soudruh Ransdorf, který své nadstandartní příjmy dotáhl až k exekucím.Kdo tohle dokáže?  Nebo kosmonaut Remek - ten mě dokonce přijímal v sídle Evropského parlamentu, když jsem ho navštívila s delegací regionálních politiků. A pan Remek působil jako v té sovětské raketě - jako by se ptal sám sebe, co tady vlastně dělám?

Ze samotného faktu, že v Evropském parlamentu působí komunisté, musí být člověku špatně. Jak je tam vůbec mohou pustit? To už tam mohou klidně být i nacisté - proč ti tam nejsou?

Nepochybuji o tom, že naši voliči postižení rudou slepotou opět komunisty zvolí. Takže i  jedničku soudružku Konečnou, která je profesí poslankyní od raného mladého věku, což samotné by se mělo zakázat. O kompetentnosti a schopnostech lidí tohoto typu svědčí kvality například bývalého premiéra Grosse i toho současného Sobotky.

Nu a paní již téměř europoslankyně Konečná prohlásila, že se bude v Evropském parlamentu věovat především problematice ochrany spotřebitelů a životního prostředí.

Člověk musí opravdu mít silný žaludek, aby něco takového poslouchal. Ochranu spotřebitelů mají komunisté jistě v malíčku - řešili ji tím nejúčinnějším způsobem: ke spotřebiteli se dostalo tak málo zboží a po tak úporném snažení (fronty, pořadníky, známosti, úplatky), že na zkoumání jeho kvality už mu nezbýval ani čas ani energie. Komunistka Konečná by se mohla pokusit zavézt tyto socialistické způsoby prodeje v celé Evropě - a ochrana spotřebitele je provždy vyřešená.

No a životní prostředí - na to byli komunisté rovněž machři. Vzpomeňme jen utajování katastrofy v Černobylu - dělalo se jako by nic, konaly se sportovní akce i májové průvody. Čili znovu do toho - ať se přihodí jakákoli ekologická (ale i jiná) katastrofa, zatloukat, zatloukat, zatloukat. Ochranu potravin je možné zkombinovat s výše uvedeným postupem ochrany spotřebitele - dát do oběhu co nejméně zboží, pak kupující nebude zkoumat jeho kvalitu. A znovu zavádět již polozapomenuté práškování polí, obnovit meliorace a kácení remízků, odstavit nepotřebné čističky a opět pouštět do vod cokoli - však ona si příroda poradí, zbytečná zvěř vyhyne a bude klid.

Námětů pro své pole působnosti má prostě soudružka komunistická europoslankyně přehršel. Sama se sice pamatovat nemůže, ale stačí se zeptat kohokoli ve věku jejích rodičů. Nebo rodičů přímo, taťka se určitě jako kovaný komunista rozpomene.

Komunisté (opět) v europarlamemtu.

Panebože!

Autor: Renata Pospiechová | neděle 25.5.2014 19:50 | karma článku: 28,67 | přečteno: 1577x
  • Další články autora

Renata Pospiechová

Vánoce? Ukrajina.

21.12.2022 v 20:05 | Karma: 29,10

Renata Pospiechová

Omyl, nebo..?

1.11.2022 v 21:43 | Karma: 15,01

Renata Pospiechová

Nepoučitelní?

29.9.2022 v 19:24 | Karma: 27,53