Hlas lidu

Tak to máme za sebou. Ale také před sebou. Lidé zvolili. A člověk zírá. Co najít optimistického?       Co najít optimistického?

Levice oslabila. Komunisté zřejmě konečně vymírají a sociální demokraté utrpěli naprostý debakl. To hlavně jejich voliči přešli k ANO. Je pro ně ANO levice? Odpověď je ve hvězdách. Co je vlastně ANO, neví ani ono samo.

Pro nás, kteří jsme ho nevolili a nevolili bychom ho ani náhodou, je třeba se smířit se skutečností, že většina spoluobčanů má prostě jiná politická, morální - a zřejmě i intelektuální měřítka. Muž, který není politik ani po letech v politice, který neumí náš jazyk, který má za sebou přinejmenším zpochybnitelnou minulost a před sebou pochybnou budoucnost - to je podle většiny Čechů člověk, kterého potřebujeme v čele státu. Aha.

A podle vice než deseti procent pak je v politice přínosem člověk, který brojí proti migrantům, až sám je migrantem. Ćlověk, který hraje na nejnižší lidské pudy strachu a varuje a burcuje - a lidé na to slyší. Člověk, který chce zakázat náboženství, ačkoli dobře ví, že to nejde. A chce zavést přimou demokracii jako ve  Švýcarsku, ačkoli Češi a Švýcaři jsou tak odlišní, že blíže asi už máme k těm Japoncům.

Pravice posílila, ale většinu dohromady nedá. A to ani s Piráty, kteří byť poněkud nečitelní, zdají se být zatím zásadoví, ovšem ten dětinský název.

Lidovci se svým ano ano - ne ne už hledají, ke komu by se přiklonili tentokrát.

Starostové jásají, že se dostali do Sněmovny, neboť ani oni sami tomu nevěřili.

A my, kteří nejsme babišovci, máme tedˇtrochu škodolibou radost, že Babiš sice zvítězil, jenže s kým to dá dohromady, zatím sám neví.

I když -  okamurovci se přímo nabízejí, komunisté čihají na svou příležitost a lidovci půjdou zase s kymkoli.

A na Hradě čeká ten nejmoudřejší, který v případě nouze může vytáhnout trumf - úřednickou vládu ze svých kamarádů. Představa ministra Ovčáčka je tak děsuplná, že to už fakt raději ten Babiš.

Volby máme za sebou.

Hlas lidu, hlas boží.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Renata Pospiechová | neděle 22.10.2017 9:19 | karma článku: 19,71 | přečteno: 635x
  • Další články autora

Renata Pospiechová

Vánoce? Ukrajina.

21.12.2022 v 20:05 | Karma: 29,10

Renata Pospiechová

Omyl, nebo..?

1.11.2022 v 21:43 | Karma: 15,01

Renata Pospiechová

Nepoučitelní?

29.9.2022 v 19:24 | Karma: 27,53