Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

všd

21. 1. 2010 2:26
Na jisté lidi by to platilo

Myslím státní zaměstnance a zaměstance firem se státní účastí. A těch je v dané příjmové kategorii zaměstnanců, obávám se, většina.

Co se týče zaměstnance soukromých firem, u těch nevím jistě, ale myslím, že pokud by jednou měli na výplatních páskách přes 1 200 000 Kč za účetní rok, potom by z příjmů nad tuto částku též takovou daň platili. Něco jiného by bylo, že by jim mohla firma dávat část platu jinak, např. formou podílových listů v zahraničí. Ale opakuju, to by musel chtít zaměstnavatel.

Degresivní daň je úplná blbost. Tu si může vymyslet jen člověk, který nemá představu o řešení věcí, jako je zaměstnanost, minimální mzda apod. Navíc tu už svým způsobem je, formou zastropování sociálního pojištění, a nic dobrého nepřinesla, pouze těm, kterých se týká.

Řešením je celkově omezit daně z příjmů a vybírat hlavně daně z nemovitosti, spotřební daně a DPH. "Udělat ztrátu" umí kdekdo, ale dani z nemovitosti se vyhnout nelze, pokud o nemovitost nechcete přijít ...

0 0
možnosti
WS

wandering star

21. 1. 2010 2:55
Re: Na jisté lidi by to platilo

To je skutečně dobrý nápad, trestat lidi, kteří se postarali o své bydlení, případně je na stará kolena, až si nebudou moci platit daň, připravit o domov, který celý život budovali.

0 0
možnosti
MS

MannImSchatten

21. 1. 2010 2:20
... byl by to zajimavy experiment ...

kdyz pominu pomerne naduty ton clanku, tak "relativne degresivni" (i kdyz "absolutne" stale progresivni") zdaneni nezni jako totalni nesmysl. Spise naopak ... asi jako kuponova privatizace ... o te si ve sve dobe take kde kdo myslel jaky to neni buhvijaky genialni napad ... bohuzel, v tomot pripade vime pomerne dobre jak to dopadlo.

0 0
možnosti
VZP

vítek z prčice

20. 1. 2010 20:48
blábol

Jde o naprostý blábol člověka bez ekonomických znalostí a sociálního cítění.  Podstata tohoto nesmyslu není v umění či neumění počítat procenta z různých základů, ale v prosté skutečnosti, že podobný systém nikdy nikde nebyl zaveden a to z toho důvodu, že by způsobil zhroucení každé ekonomiky.

Zkuste pane úvahy na jiné téma - takhle mně připomínáte uklízečku diskutující na výrobní poradě (za minulého režimu) o konstrukci plynové turbíny. 8-o

0 0
možnosti
JR

kadet

20. 1. 2010 21:15
Re: blábol

Vítku, jdi do Prčic, protože autor má pravdu

0 0
možnosti
JK

Abrams

20. 1. 2010 17:32
Stačí zavést povinnou práci v lomu pro nezaměstnané

a nezaměstnanost klesne po 1% ihned a bez řečí.

0 0
možnosti
TP

Blamik

20. 1. 2010 17:48
Re: Stačí zavést povinnou práci v lomu pro nezaměstnané

... no to už tady jednou bylo. Za socíku. Ti co nešli s "námi" šli do Jáchymova. A bylo po nezaměstnanosti. To je to co chcete?

Já jen tiše doufám že tahle země už po těchto "kvalitních" řešeních nikdy nesáhne.

0 0
možnosti
JK

Abrams

20. 1. 2010 17:31
Máte svatou pravdu,

ale jako příležitostný učitel mohu jen konstatovat, že minimálně 50% národa si nikdy samo nespočítá kolik je 15% z 15.000,- a 15% ze 100.000,-. Nemají na to duševní kapacitu, a tak jim zbývá jen holá nenávist vůči těm, co to dovedou.

0 0
možnosti
R

rojack

20. 1. 2010 21:03
Re: Máte svatou pravdu,

Bohužel tato inteligenčně impotentní část národa má volební právo. 

0 0
možnosti
JP

Dale Cooper

20. 1. 2010 14:16
Rada

Zjistěte si, co v daňovém zákonodárství znamená pojem "fyzická osoba"... Možná vám pak ze Statistického úřadu pošlou k tématu relevantnější údaje...

0 0
možnosti
MV

Martin V

20. 1. 2010 17:56
Re: Rada

Tak nám to osvětlete vy. Třeba nás překvapíte:-)

0 0
možnosti
TP

Blamik

20. 1. 2010 11:54
.. tak teď fakt nevím co říct.. i to kafe mi vypadlo z ruky.

.. trestat člověka za to že dělá práci jakou sehnal a zároveň mu snižovat výdělek vyššími daněmi by nevedlo člověka k honbě za vyšším výdělkem, protože ten nakonec stejně určuje zaměstnavatel, ale spíše k honbě za snadným živobytím na nezdaněné státní podpoře... 0 z 0 pojde a jednodušší je nedělat nic, než se dřít jak kůň a mít za to míň.

V tomto ohledu by bylo spíše zajímavé nějak motivovat zaměstnavatele ke zvyšování platů nad úroveň minimální mzdy. Tedy vymyslet způsob aby minimální mzda byla pro zaměstnavatele nevýhodnější než její vyšší alternativa. Většina malých podniků a společností hřeší na to že zaměstnancům přiznává minimální plat a aby se vyhnula daňové zátěži vyplácí zaměstnancům peníze nepřiznané k dani, jako dorovnání rozdílu mezi dohodnutou mzdou a jejich přiznaným platem.

Tedy jak logika věci velí, nelze demotivovat člověka tím že ať dělá co dělá dostane prd, ale motivovat zaměstnavatele ke zvyšování platů a tím samozřejmě k růstu spotřeby.

Dává to smysl?

0 0
možnosti
MJ

chudacek.blbecek

20. 1. 2010 15:43
Re: .. tak teď fakt nevím co říct.. i to kafe mi vypadlo z ruky.

Hlavne mi prijde nepochopitelne, ze podpora v nezamestnanosti je vyssi nez minimalni mzda.

0 0
možnosti
JV

zab2

20. 1. 2010 10:23
Když tak čtu váš článek,

divím se, že se svými teoriemi, radami a poučkami nepatříte mezi ty nadprůměrně vydělávající a ač jak koukám mlád, nemáte ani ty statisíce, které si dnes dokáže naspořit instalatér vašeho věku. Dokonce se divím, že nejste v týmu Janotových poradců, nebo vás někdo nenominoval na Nobelovu cenu, přestože vaše názory prostě nerespektují ani světové kapacity. Jste přírodní úkaz shluku moudrostí a předpovídám vám světlou budoucnost minimálně vedoucího prosperujícího kolektivu.

0 0
možnosti
B

bakules

19. 1. 2010 15:42
kolonie,ná západ od nás

není běžně takhle velké procento flakačů a nemakačenků pod vedením krále Kazisvěta jako bohužel u nás.Je potřeba se zdanění branit i za cenu vlastních ztrát nebot lůza nenažraná tomu lehce přivyká.

0 0
možnosti
TP

Blamik

20. 1. 2010 11:59
Re: kolonie,ná západ od nás

By mne zajímalo odkud berete tyto informace. Například Německo i VB přiznávají větší míru nezaměstnanosti než Česká kotlina. A rozhodně to není tím že bychom tady schválně snižovali statistické údaje.

Nicméně za slovo lůza nenažraná už budu rozdávat stejné urážky. Jste zřejmě ještě horší lůzr... jste mistr stoupa!!

0 0
možnosti
FS

kolonie

19. 1. 2010 4:11
To je

...zajímavé, na západ od našich hranic, jsou běžně ti boháči zdaněni, někde až 50%.A nikomu to nijak nevadí!Tady u nás, jak má boháč pustit "chlup",tak je kraválu a nářků. U nás jsou to nenasytné mrchy,které by ten stát nejraději vydojily do poslední kapky.No prostě socialismus pro bohaté.Ať žije ODS!

0 0
možnosti
MV

Martin V

19. 1. 2010 7:22
Re: To je

Z čeho usuzujete, že to nikomu nevadí?

Informace o aféře, jak musela německá vláda doslova ukradnou seznam účtů německých občanů v daňovém skoro ráji Lucembursku, Vás asi minuly, že?

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2491x
Každý článek, který napíšu, je kritizován. Očekávám to a vítám to, protože kritika mých názorů dokazuje, že nejsou prázdné, že něco říkám. Myslíte si, že jsem šokován tím, co o mně píšou lidé v komentářích na blogu? Vůbec ne, moje odpověď zní: "Jsem rád, že jsem je otrávil. Znamená to, že jsem něco sdělil". Úspěšní lidé jsou kritizováni, neúspěšní lidé ne.