Soudruh Vojtěch Filip blafuje. Anebo ne?

Jeden z dárců strany TOP 09, opavská strojírenská firma OSTROJ, je podle předsedy KSČM Vojtěcha Filipa spojena s podezřelou kauzou z doby působení Miroslava Kalouska na ministerstvu financí. Stát při ní prodělal stovky miliónů korun, uvedl v neděli v tiskovém prohlášení šéf komunistů. Naznačil tak možnou korupci. Kalousek obvinění odmítá, zdůraznil, že žádný dárce strany nemůže očekávat protislužbu.

novinky.cz

Tolik alespoň z nadpisu článku z Novinek.cz

 

Je to hrozně úsměvné, že zrovna představitel strany, ve které místopředseda Dolejš vzal úplatek a pak se na kameru skoro divil, jaktože se to nesmí, se snaží o takovéhle silácké řeči. Mám k tomu jen několik takových "detailů", na které asi soudruh Filip zapomněl, když stál na stupínku a pomlouval.

 

První už byl zmíněn - KSČ(M) je sama stranou, která neudělala naprosto nic se skandálem, ve kterém soudruh Dolejš na skrytou kameru vzal úplatek. Hlavně že bude rýt do ostatních. Což kdyby jenom to, on raději zvolil protiútok a "hlídacího psa demokracie" (rozuměj novináře) rovnou zažaloval. Prý za ochranu osobnosti :-) To už je opravdu výsměch do nebe volající.

 

Druhý detail je, že soudruh Filip je právník (teďka ještě zjistit, zda-li není náhodou plzeňský právník...). Pokud ovšem není, tak moc dobře ví, co dělá, protože a) pomlouvání nelze právně napadnout, pokud bylo použito jako zdroj informací třetí osobu, kterou by tímto mohl případný soud poškodit, ale hlavně b) pokud by opravdu skutková povaha trestného činu proběhla, pak je povinnen podat trestní oznámení, což neudělal. Obojí je prostě prasárna.

 

A pěkně do třetice bych k tomu řekl následující - KSČ(M) ve volbách propadla více než obvykle, asi jejich voličské jádro začíná konečně vymírat. Ovšem plivat na jednoho z vítězů voleb tímto způsobem je tak dětinské a ubohé, že se až stydím za něj. Soudruh Filip je prostě jenom pomlouvající bába na návsi.

 

A ještě malý vtípek na odlehčení (aneb sranda musí být, i kdyby na chleba nebylo):

Jaký je rozdíl mezi komunistou a obilím? Žádný. Oboje dvoje se musí vymlátit, jinak umřeme hlady.

 

 

 

==============================

Budu vždy nechávat povolenou diskuzi pro slušné vyjádření rozumných názorů, protože věřím, že je to tak správné. Zároveň ale chci říct, že na urážlivé komentáře reagovat nikdy nebudu.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: David Rektorys | úterý 13.7.2010 8:50 | karma článku: 19,70 | přečteno: 1544x
  • Další články autora

David Rektorys

Svět se zbláznil!

9.8.2011 v 17:39 | Karma: 18,51

David Rektorys

Proč Amerika již brzy zkrachuje

28.7.2011 v 8:37 | Karma: 32,19