Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Odhrabávání sněhu na Praze 4 (2.část)

Po předchozím článku o problematické sněhové situaci na Praze 4 a reakcemi na téma "Sníh na Praze 4" jsem došel k následujícím stanoviskům:

zpravy.idnes.cz

1) Mnoho lidí nemá problém si "svůj" chodník dál zametat. Jsou totiž rádi, že když si tam nyní někdo tu nohu opravdu zlomí, nejde to na jejich triko:

To je naprosto úctyhodné a pokud to alespoň každý druhý opravdu dodržuje, pak to možná s naší republikou není ani zdaleka tak špatné, jak jsem se obával. Konkrétní podobu tohoto názoru sem našel od paní/slečny Sekanice (nickname) z minulého blogu. Napsala, že jí vadilo, že ji úřad pomyslně tahal ze zaměstnání a z dovolené na úklid chodníku kdykoliv jen trochu nasněžilo. Nyní prý podle svých slov chodník i tak klidně zamete a odhrabe (ačkoliv má dvě děti), ale je ráda, že to není její povinnost. Smekám nad tím svůj pomyslný blogerský klobouk.

 

2) Potrestání viníků, kvůli kterým tato situace vůbec nastala. Jakožto člověk zaměřený na řešení problémů, nikoliv jejich nafukování, jsem fatálně přehlédl jeden důležitý aspekt: někdo je přece za celý ten problém zodpovědný.

  • _Naprosto dokonale to vystihl pan Tomáš Suchý z Litomyšle:

    "Jo, když jste rozdávali pokuty za neuklizené chodníky, to se vám to líbilo že ? Nutit lidi zadarmo do práce na Vašich obecních pozemcích. Najednou, když se právo umoudřilo a každý si má uklízet na svém se vám to holoto nelíbí co? Nemáte peníze ? Ale to nás vůbec nezajímá ! Vás taky nezajímalo, proč jsme nestihli uklidit sníh před domem. Takže úředníkům pěkně hrabla do teplejch a šupem šupem. Já bych vám dal, spoléhat na dobrotu lidí. Nejdřív zvednete skoro všude daně z nemovitostí a pak po lidech chete, aby za vás vykonávali vaše povinnosti. FUJ !

    Já prostě nepochopím, jak může obstát argument "NEMÁME PENÍZE". Mě se taky úřady, banky apod neptají, jestli zrovna mám nebo ne. Pakliže radnice nemá penize na zajištění svých povinností, tak je něco špatně. Věděli dopředu že tato povinnost bude, tak se podle toho měli zařídit. Jasné selhání radníce = starosta na dlažbu. Není možné od občanů chtít zodpovědnost a sám na své povinnosti kašlat. To věčné přenášení zodpovědnosti nelze pořád přehlížet. Přitom se to zařídit dalo - nahnat dlouhodobě nezaměstnané, zaplatit samotným občanům, odpostit daň nebo jakkoli jinak. Od toho tam na radnici ti panďuláci sedí a pobírají plat."

     

    • _Také se tedy plně ztotožňuji s názorem pana Martina Jiráka z Pardubic, který napsal "...sakra ta mluvčí v příspěvku hází těma milionama jako by se nechumelilo - 30, 40 až 50 milionů. Prý to máme spočítáno, to jsou teda počty s velkou tolerancí na výsledku." - skvělé, sám bych to neřekl lépe. Mluvčí si jednoduše řečeno vytáhla nahodná, a hlavně vysoká, čísla z klobouku a nikdo na radnici netuší, kolik by ta celá sranda mohla stát. Rozdíl mezi 30 a 50 miliony je totiž dost velký.

      • _A nakonec pan Jiří Šindelář z Úsova navrhl něco podobného, o čem jsem psal také: "Dnes jsem to pro obec udělal (zametl chodník), ale co udělá obec pro mě? Kdyby mi třeba dali slevu na odvoz odpadu, nebo na daň z nemovitosti, či odpustily poplatky za psa.........našlo by se toho víc, ke spokojenosti jedné i druhé strany."

         

        • _Mluvčí lže při odpovědi na otázku novinářky, kdo by byl zodpovědný za to, když by se člověk zranil na chodníku někde v Praze 4. Když si ten rozhovor poslechnete ještě jednou, tak si všimnete, že velmi opatrně řekla, že TSK má na starosti jen komunikace u východů z metra, ale "...my uklízíme takové ty menší chodníky..." (najdete v 0:43min záznamu). Takže vědomě (a nešikovně) zatajuje pravdivé skutečnosti, dále se snaží svalit vinu na někoho jiného (jak typické!), ale především dělá z občanů i diváků voly.

           

          Takže vážení spoluobčané, co s tím? Nejspíše bychom měli požadovat odstoupení ing.Pavla Horálka (ODS) z funkce starosty Prahy 4. Je to totiž jasné pochybení z jeho strany - zima je přeci každý rok a výdaje na úklid chodníků tak měli očekávat. Jinak hned na podzim budete mít možnost ho vyměnit - kromě voleb do PS budou probíhat i volby do krajských zastupitelstev. Vaší volbou a zajímavou alternativou by se tak mohl stát například Martin Plíšek z TOP09.

           

           

          ==============================

          Budu vždy nechávat povolenou diskuzi pro slušné vyjádření rozumných názorů, protože věřím, že je to tak správné. Zároveň ale chci říct, že na komentáře reagovat nikdy nebudu.

          Nominujte autora do ankety Bloger roku

          Autor: David Rektorys | neděle 20.12.2009 12:14 | karma článku: 14,55 | přečteno: 1574x
          • Další články autora

          David Rektorys

          10 způsobů, jak zvýšit příjmy státu

          Reaguji na infografiku na téma 10 způsobů, jak zvýšit příjmy státu, k nalezení zde http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/grafika/2012/01/04/10-zpusobu-jak-zvysit-prijmy-statu/. Rád bych popsal, proč si myslím, že téměř nic ze zmíněného doopravdy nepomůže.

          5.1.2012 v 9:17 | Karma: 28,74 | Přečteno: 2020x | Diskuse| Ekonomika

          David Rektorys

          Recenze knihy "Čtyřhodinový pracovní týden"

          Dnes zveřejňujeme recenzi na knihu, kterou máme mezi "Doporučenými". A to zcela právem. Kniha Tima Ferrisse je totiž takovým druhým "Bohatým tátou" Roberta Kiyosakiho. Nabízí revoluční myšlenky, jak se v dnešním pracovním a podnikatelském světě nezbláznit a být úspěšný. Překvapivě je kniha vyvážená a opravdu pomůže jak klasickým zaměstnancům, kteří chtějí pracovat pro nějakou velkou korporaci, tak i novátorským podnikatelům, kteří chtějí změnit svět.

          12.9.2011 v 9:04 | Karma: 12,27 | Přečteno: 2062x | Diskuse| Společnost

          David Rektorys

          Zemřel další český hrdina Ctirad Mašín

          Smutný den pro český národ. Jeden z jeho nejvýznamnějších hrdinů posledních let, opravdový bojovník proti komunismu a nesmírně odvážný člověk Ctirad Mašín prohrál svou poslední bitvu o vlastní zdraví. Po dlouhém zápase s leukémií bohužel podlehl, aniž by se kdy vrátil do země, pro kterou byl ochoten obětovat vlastní život. Čest jeho památce!

          15.8.2011 v 8:10 | Karma: 21,46 | Přečteno: 2034x | Diskuse| Společnost

          David Rektorys

          Svět se zbláznil!

          Obvykle dávám svoje názory na různé události jen jako krátké komentáře na Facebook, ale dnes jsem toho objevil tolik, že se asi fakt už celý svět zbláznil. Co mám konkrétně na mysli?

          9.8.2011 v 17:39 | Karma: 18,51 | Přečteno: 2019x | Diskuse| Společnost

          David Rektorys

          Proč Amerika již brzy zkrachuje

          Našel jsem krásný web o zadlužení Spojených států. Amerika je finančně zcela vyčerpaná a je už jen otázka času, kdy jí někdo zasadí poslední ránu. Podívejte se, kolik peněz totiž dluží:

          28.7.2011 v 8:37 | Karma: 32,19 | Přečteno: 5158x | Diskuse| Ekonomika
          • Nejčtenější

          Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

          13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

          Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

          Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

          12. května 2024  12:11

          Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

          Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

          11. května 2024

          Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

          Publikace Nerudové jsou ostuda. Zesměšňuje všechny vědce, míní europoslanec

          9. května 2024  12:08

          Ekonomka a kandidátka do Evropského parlamentu za hnutí STAN Danuše Nerudová publikováním do...

          Letouny F-16 budeme považovat za nosiče jaderných zbraní, varovalo Rusko

          7. května 2024  14:14

          Rusko bude považovat stíhačky F-16 americké výroby za nosiče jaderných zbraní bez ohledu na jejich...

          Žáci mají výsledky přijímaček na SŠ, přijato je 94 procent uchazečů

          15. května 2024  7:16,  aktualizováno  10:31

          V informačním systému DiPSy jsou k dispozici výsledky přijímacích zkoušek na střední školy. Ministr...

          Moucha na útěku. Francie po krvavém útoku dál hledá vězně a jeho osvoboditele

          15. května 2024  10:13

          Ve Francii druhým dnem pátrají po uprchlém vězni a dalších čtyřech ozbrojených mužích, kteří při...

          Ženě dal do vaginy petardu. Přišlo mi to legrační, líčil u soudu obžalovaný manžel

          15. května 2024  5:10,  aktualizováno  10:07

          Před soud předstoupil Ukrajinec, který podle obžaloby loni v září v Kožlanech na Plzeňsku vážně...

          Blinken v Kyjevě překvapil jako kytarista. V baru zahrál hit od Neila Younga

          15. května 2024

          Americký ministr zahraničí Antony Blinken v úterý vzkázal Ukrajincům, že za svobodu jejich země...

          Akční letáky
          Akční letáky

          Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

          • Počet článků 86
          • Celková karma 0
          • Průměrná čtenost 2491x
          Každý článek, který napíšu, je kritizován. Očekávám to a vítám to, protože kritika mých názorů dokazuje, že nejsou prázdné, že něco říkám. Myslíte si, že jsem šokován tím, co o mně píšou lidé v komentářích na blogu? Vůbec ne, moje odpověď zní: "Jsem rád, že jsem je otrávil. Znamená to, že jsem něco sdělil". Úspěšní lidé jsou kritizováni, neúspěšní lidé ne.