Názorový veletoč obyčejného občana Paroubka

A je to zase tady. V pátek se něco řekne, v pondělí to už neplatí. Kromě toho, že se předseda Paroubek před volbami stává tak trochu paranoidním a řekl, že novináři některých médií nesmí pokládat otázky, tak se pojďme podrobněji podívat na rozbor tohoto názorového "salta mortale":

iDnes.cz

 

14. dubna: Paroubek agitoval na královéhradecké Střední škole automobilové, povídal o makroekonomické politice, HDP a konvergenci, ale nikdo z maturantů o tyhle předvolební kecy nestál.

 

26. dubna: Většina škol se odhlásila z projektu Studentské volby kvůli výhružnému dopisu hejtmanů. Jedním z nich byl i hejtman Rath, který argumentoval tím, že předvolební propagace stran je na půdě škol zakázaná školským zákonem. Výsledky Studentských voleb však začaly pomalu, ale jistě prosakovat na veřejnost díky několika neobyčejným lidem, protože jinak bychom se výsledky nedozvěděli už nikdy.

 

5. května: Ale vlastně to tak vůbec není. Předseda Paroubek se vyjádřil, že v zájmu zachování demokracie (to je asi myšleno "dokud vám tu demokracii ještě toleruju") chce, aby byly výsledky Studentských voleb zveřejněny a proto vyzývá organizaci Člověk v tísni, aby okamžitě zveřejnila kompletní výsledky studentských voleb. Jako kdyby oni drželi výsledky v tajnosti.

"Nikdy jsem se nevyjádřil proti volbám ani proti zveřejnění jejich výsledků," dodal na tiskové konferenci Paroubek. - Tak jak to tedy je? Je projekt Studentské volby předvolební propagace stran nebo není? Asi není. A mohou tedy ředitelé středních škol zveřejnit výsledky, aniž by se dočkaly povolebního padáku od Ratha a dalších hejtmanů? Asi také ne.

 

6. května: Dnes jsem se však dozvěděl, že v případě ČSSD školský zákon o zákazu propagace politických stran ve školách vůbec neplatí! Sociální demokracie tak může studentům klidně plést hlavy dál. Plánuje totiž navštěvovat vysoké školy a diskutovat se studenty, jak dnes prohlásil Paroubek. Naštěstí už nyní víme, že studenti jsou povětšinou rozumnější, než 30% voličů a drtivá většina Paroubka od srdce nenávidí. Vůbec se jim nedivím.

 

 

A vtip dne nakonec: "ČSSD chtěla kontaktní kampaň. Tak Otík Sobotkovic dostal v Brně do držky a hned s ní přestali." :-)

 

 

==============================

Budu vždy nechávat povolenou diskuzi pro slušné vyjádření rozumných názorů, protože věřím, že je to tak správné. Zároveň ale chci říct, že na urážlivé komentáře reagovat nikdy nebudu.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: David Rektorys | pátek 7.5.2010 8:38 | karma článku: 35,08 | přečteno: 1778x
  • Další články autora

David Rektorys

Svět se zbláznil!

9.8.2011 v 17:39 | Karma: 18,51

David Rektorys

Proč Amerika již brzy zkrachuje

28.7.2011 v 8:37 | Karma: 32,19