Chci pořádného ministra školství!

Aneb proč se z českého státního rozpočtu vyplácí 40% na sociální dávky a důchody, ale jenom 1,5% na školství.

Chci mít nového ministra školství! Upřímně, kdo z vás si teď hned okamžitě vzpomene na jméno současné ministryně? Nikdo.  Jasně, běž a raději si to vygoogluj.

 

Je zřejmé, že nikdo nechce udělat tu špinavou práci a změnit český vzdělávací systém od základů. Tak já se toho ujmu! Je mi fuk co lidi budou říkat. Je potřeba změnit ten pruský paskvil, který možná fungoval přes 300 lety, ale určitě nefunguje dnes.

Budu pracovat zadarmo, denně zveřejňovat veškeré aktivity a mým jediným cílem bude udělat z českého školství fungující systém, produkující specialisty, o které se opět bude rvát celý svět. Už nějaký blogger tady zmínil, že ekonomická prosperita nijak nesouvisí s mírou demokracie. Jak by také mohla, když tu je všechno tak zkorumpované a nefungující, že slovo demokracie je výsměch současnému stavu.

Kde se budu tím novým vzdělávacím systémem inspirovat? Anglií, Austrálií a Novým Zélandem. Co se změní? Od základu všechno. Kolik to bude stát? Jednu desetinu toho, co ministerstvo spotřebovává nyní. Kde na to vezmu peníze? Ze soukromého sektoru, kde mají největší zájem investovat do pořádně vzdělaných lidí, žádných polotovarů, které si stejně musí sami "přecvičit". Z učitelství chci opět udělat nejvíce respektovanou profesi v zemi, kde učit bude zásluha a nikoliv trest. Vím, že to možná zní populisticky, nicméně prostředky, kterými toho chci docílit, budou bolet. Hodně. Ale je to reforma a jako taková zezačátku bolí, do budoucna je ovšem jediná spravná.

Předtím než mne začneš odsuzovat za buhvíco v diskuzi, zapřemýšlej, jestli by ti v tomhle novém systému nebylo lépe.

Autor: David Rektorys | úterý 6.10.2009 20:25 | karma článku: 12,03 | přečteno: 964x
  • Další články autora

David Rektorys

Svět se zbláznil!

9.8.2011 v 17:39 | Karma: 18,51

David Rektorys

Proč Amerika již brzy zkrachuje

28.7.2011 v 8:37 | Karma: 32,19