Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

Petr Johan

7. 10. 2009 22:44
jistě zde chybí zmiňovaná

uctyhodnost učitelů a profesorů, kterou si pamatuji z dob naší školy a i dřívějších pamětníků. Dnes je učitel pomalu opovrženíhodná profese, které se mnoho absolventů raději vyhýbá. Vzhledem k stávajícímu finančnímu ohodnocení se není čemu divit.

0 0
možnosti
H

hanick

7. 10. 2009 14:21
Nu mladej - jdeš na to sekerou

možná jsi úspěšný student, možná se flákáš na nějaké výšce. Jestli chceš dělat reformu školství a vyhrožovat bolestí, tak si to hodně zjednodušuješ. Každá reforma sice přináší období strádání, ale tekoucí krev z ran nepřináší vždycky očistu a úlevu. Souhlasím s tebou, že se v našem školství vyskytují prvky z období Rakouskuherska. Máme jisté tradice odpovídající naší mentalitě a implantovat na ně nějaké anglikanismy, amerikanismy či novozélandismy by možná potřebovalo hodně rozvahy! Oni tam by také možná byli rádi přijali něco z našich zkušeností. Sype se jim to na hromadu s přílišné volnosti výuky, nedisciplinovosti žáků a pod. Vím o tom svoje. Americké ministerstvo pro školství a kulturu objevilo novinku! Prý - rozhodující pro zvýšení úrovně výuky ve školách je KÁZEŇ! To je bomba, co? - Souhlasím však s tím, že do školství se musí nutně přelít alespoň 4% z rozpočtu. Přitom nemyslím pouze na platy kantorů - hlavně se mi jedná o investice do provozu škol. Jinak se nepohneme z místa.

0 0
možnosti
RK

Radek0075

7. 10. 2009 0:23
Souhlasím s tebou, že české školství

stojí za prd. Sám seš toho důkazem:-) Kdyby takovej blábol sesmolil žák pátý třídy ZŠ jako slohovku, tak by se to snad dalo pochopit. Ale student VŠ a ještě to pustí ma blog?   Když za mnou přijde potencionální student že je chudej a nemá peníze na studia, ale že mi nabízí projekt na jehož základě by mohla moje firma ušetřit X Kč, nabídne mi novej zajímavej produkt kterej bych mohl vyrábět, klidně mu zaplatím Harvard i s ubytováním v holelu v Bostonu. Proč bych měl ale financovat absolutně nezajímavá individua která se dostala na školu snad jen díky tomu, že kdyby pracovala rukama, tak by mohla napáchat neuvěřitelné škody na životech a majetku ostatních spoluobčanů? Věř že o tebe se celý svět rvát nikdy nebude. Ale nesváděj to na školství. To nemůže za to že seš blb. Pokud tedy svoje články nebereš jako recesi.

0 0
možnosti
K

Kru.El

6. 10. 2009 23:35
Souhlas

Výborně, prvním krokem by zcela jistě mělo být zdvojnásobení platů učitelů a zavedení přísných výběrových řízení. Hned jak na to naleznete ty sponzory ze soukromého sektoru, tak se zastavte na ministerstvu školství. Myslím, že vás tam s vaším návrhem a získanými miliardami jistě rádi uvítají :-)

0 0
možnosti
VH

Stará kára

6. 10. 2009 21:57
Hmmm

Srovnávat objem prostředků na školství s objemem prostředků na veškeré sociální věci - to je síla. A to se nestydí napsat, že je studentem VŠ (doufám, že nultý ročník).

0 0
možnosti
P

praveverka

6. 10. 2009 20:43
až budeš hotov....

tak se ještě mrkni na zdravotnictví ;-D

0 0
možnosti
AR

Don don

6. 10. 2009 20:39
no

dlouho jsem se tak nenasmál. A víte co? Já Vám tu karmu dám:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2491x
Každý článek, který napíšu, je kritizován. Očekávám to a vítám to, protože kritika mých názorů dokazuje, že nejsou prázdné, že něco říkám. Myslíte si, že jsem šokován tím, co o mně píšou lidé v komentářích na blogu? Vůbec ne, moje odpověď zní: "Jsem rád, že jsem je otrávil. Znamená to, že jsem něco sdělil". Úspěšní lidé jsou kritizováni, neúspěšní lidé ne.