Zmatený nebo matoucí Putin?

Tradiční projev ruského prezidenta Putina byl z mého pohledu plný rozporů a protiřečení si. Co jedni považují za moudrost (viz blog Jiřího Vyvadila), mně připadá matoucí a zmatené... Přepis projevu u sebe nemám, takže jen zkráceně, co mi utkvělo v paměti:

Sankce Rusku neškodí, ale zrušte je

Sankce EU a USA Rusku neškodí, naopak pomáhají ruským zemědělcům. Slabý rubl pomáhá producentům - i tato slova zazněla dnes z Putinových úst. (Proč chce tedy Rusko tyto sankce zrušit, mají-li pozitivní efekt? Dává to někomu smysl?)

Nepřátelé Rusku ubližují versus Nehledejme nepřátele

Část projevu věnoval ruský prezident nepřátelům za hranicemi, proti nimž je třeba zbrojit, aby o pár minut později národu sdělil, že Rusko nepůjde politikou hledání nepřátel. (No možná proto, že už si nepřátele Rusko vytvořilo a nemusí je hledat.)

Veďme dialog s ostatními státy jako rovný s rovným, prosazujme tak své zájmy

Chce-li někdo vést dialog, neměl by do něj jít s tím, že prosadí své. Dialog je o vzájemném poznávání názorů jednotlivých stran dialogu, nikoli o diktátu nebo sebeprosazování. 

Každý má právo na sebeurčení, ale nikoli je-li jednou součástí Ruské federace

Krym se svobodně rozhodl přičlenit k Rusku - a každý na to má právo! Ale pozor, Krym je pro Rusy něco jako Svatá země, které se Rusko již nikdy nevzdá, vždyť tam přijal křest kníže Vladimir... jo a Čečenci jsou jen teroristi.

Víte jak dopadl Hitler...

A přátelé v zahraničí by měli mít na paměti, jak dopadl Hitler, když si dovolil jít proti Sovětskému svazu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Václav Reithmaier | čtvrtek 4.12.2014 16:32 | karma článku: 27,02 | přečteno: 1275x
  • Další články autora

Václav Reithmaier

Péče o vztahovou zahrádku

5.3.2017 v 8:07 | Karma: 14,08

Václav Reithmaier

Žalujte Ilonu Csákovou!

3.9.2016 v 23:24 | Karma: 19,84