První plzeňské referendum aneb městu teče do bot...

Soud dal za pravdu petentům a tak i přes odpor Zastupitelstva města se první referendum v Plzni konat bude. Jde v něm o jednu jedinou otázku: "Souhlasíte s tím, aby město Plzeň bezodkladně podniklo veškeré kroky v samostatné působnosti, aby nemohlo dojít k výstavbě obchodního zařízení na místě Domu kultury Inwest?"

PlzeňVáclav Reithmaier

Referendum se uskuteční coby součást 1. kola prezidentských voleb a město již nyní distribuuje občanům do poštovních schránek leták, na kterém uvádí, proč by vlastně občané měli říct NE.

Plzeňané by měli být dle letáku odpovědní - ale ruku na srdce, byli odpovědní politici a úředníci města? Nedávala jim veřejnost dost dlouho předem najevo, co si přeje a co ne? Město zjevně nevěřilo, že vznikne takový odpor ke zmíněné stavbě a že se pod petici podepíše dostatečný počet lidí, aby si z ní muselo dělat starosti.

Stalo se.

Když dítě zlobí a maminka ho několikrát upozorňuje, aby něco nedělalo  - a ono s tím nepřestane, tak ho většinou maminka plácne, i když ji samotnou to bolí více, než zlobivé dítko.

Zlobí-li zástupci města, je to stejné. I tentokrát to bude bolet více občany - již teď město lidem vyhrožuje, že bude muset omezit MHD, podporu kulturních a sportovních akcí, fungování sociálních činností apod.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Václav Reithmaier | pondělí 10.12.2012 23:54 | karma článku: 12,66 | přečteno: 997x
  • Další články autora

Václav Reithmaier

Péče o vztahovou zahrádku

5.3.2017 v 8:07 | Karma: 14,08

Václav Reithmaier

Žalujte Ilonu Csákovou!

3.9.2016 v 23:24 | Karma: 19,84