Zastav Islamisty, Macrone, nebo....!

Francouzský prezident Emanuel Macron čelí naprosto bezprecedentní otevřené výzvě francouzských armádních generálů ve výslužbě. Zmiňují převzetí moci armádou.

Historie bohužel říká srozumitelně a nekompromisně, že situace, kdy jedna strana dlouhodobě ustupuje a druhá ji napadá, má v zásadě pouze dvě možná řešení. Ani jedno není nic moc. 

 

1) Utlačovaná strana se postupně zcela zhroutí a je tou výbojnější zničena, utýrána, zahubena...

 

2) Utlačované straně "přeteče pohár trpělivosti" a vybuchne v ní dlouho potlačovaný vztek. Napadající strana je ukončena, zabita, vypovězena, vyhnána... 

 

Obě cesty ukazují, že ani zvíře, ani člověk a ani společnost nemohou být týrány do nekonečna. A že jedinou možností, jak jednomu ze špatných konců předejít, je týrání samotné vůbec nepřipustit, nebo jej zadusit v samém zárodku. 

 

Tyranie posledních let, vykonávaná na západní společnosti, směřuje už pár let ke konci typu "1". Dopis francouzských generálů ukazuje, že může nastat i ukončení cestou druhou.Možná, že je ještě pár vteřin čas. Bohužel se však obávám, že v naší společnosti není vůle sebezničování zastavit....

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Řehounek | úterý 27.4.2021 16:34 | karma článku: 34,74 | přečteno: 1016x