Volič STAN by si měl plivnout do obličeje

Na STAN se v posledních týdnech provalilo několik "zlých, nepěkných věcí". Od politiků, kteří dštěli hromy a blesky na Andreje Babiše, je přesto nyní celkem klid. Čest výjimkám.

Nevoliči současné vládní koalice proto tvrdě kritizují nejen její členy, ale i voliče, kteří PIRSTAN či SPOLU podpořili. "Jak vám je? Stydíte se? Jste spokojeni se změnou, která po volbách nastala?"

 

 Jako volič, který STAN programově kroužkoval, klidně odpovím. 

 

 Ne, nejsem z některých věcí nadšený, ba co víc, některé mne hodně štvou. Speciálně poslanec na vandru Farský je v mých očích obyčejný podvodník. Vzdělaný, brzy i skvěle zdatný v anglickém jazyku, ale bezesporu podvodník a lhář. Také zvláštní rezignace policejního prezidenta po jediné schůzce s budoucím ministrem vnitra je podivná. A někteří dárci do stranické kasy STANu budí mírně řečeno rozpaky.

 

 Takže ano, vnímám to s nelibostí, popřípadě s rozpaky. Ale ne, za svoji volbu se nestydím. Vycházela z toho, co bylo k dispozici a opravdu dlouho jsem zvažoval, které z koalic dám hlas. Protože o tom, že bych volil ANO, socany nebo komunisty nemá cenu ani uvažovat. A strany podlimitní, které jsem volíval v drtivé většině předchozích voleb, mne na podzim také ničím pozitivně neoslovily.

 

 Z většiny těch - podle mne oprávněných! - kritických hlasů na STAN cítím, že zaznívají od lidí, kteří podporují Andreje Babiše. A tady už je vážný problém. Protože jeho vláda byla všechno možné, jenom ne kvalitní, a to jak po stránce odborné, tak i té lidské, morální. Přesto jsem se nikdy neposmíval voličům ANO, nikdy jsem jim neradil (jako to jeden z nich udělal dnes mně), aby si "plivli do ksichtu". Což je mimochodem velmi obtížně splnitelný pokyn. I já znám ve svém okolí lidi, pro které je Babiš menším zlem a podpořili jej svým hlasem ve volbách. Nemusím to chápat, ale respektuji to. Neznám však nikoho, kdo by ho obdivoval. Prostě si někteří z nás dokáží představit i horší variantu, než je ANO.

 

 Možná nyní z některých voličů ANO mluví zklamání z výsledku voleb. Ale evidentně je mezi nimi značné množství primitivních hlupáků. Ti jistě nechybí ani na mojí straně barikády, ostatně jsem to od nich schytal před dvěma dny v diskuzi při kritice Farského. Vrátím se tak k tématu mého předchozího blogu. Naučme se nejprve kritizovat ty své politiky. Protože ty jsme podpořili, těm jsme dali důvěru a od nich čekáme slušnost, pracovitost a snahu pozvednout náš stát o nějaký ten stupínek nahoru. Až budou ti naši skoro dokonalí, budou ti z druhé strany barikády poraženi. A republika bude vítězem.   

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Řehounek | čtvrtek 13.1.2022 15:40 | karma článku: 26,49 | přečteno: 1516x