Už ani den nouzáku, nemilá vládo!

Uplynulo dvánáct měsíců od počátku "akce virous" v České republice, a skupina neumětelů, souhrně označovaná jako Vláda ČR, není schopna řídit stát bez nouzového stavu. Naučte se PO ROCE pracovat i normálně, vládo

Je to pořád dokola. Místo cílených opatření pro boj s virousem chce tahle "vláda" zakázat na další měsíc prakticky "fšecko".

Je to kvůli vlastní neschopnosti? Je to kvůli snadnějšímu rozkrádání veřejných peněz? Je to pro oba zmíněné důvody? Nevím. Určitě ale vím, že venku při procházce městem či přírodou je rouška na ústech nesmysl. Že stejně, jako mohu jít do TESCA, měl bych mít možnost jít do knihkupectví, obuvi, prodejny oděvů... Že restaurace by měly mít možnost od 1.dubna otevřít zahrádky. Tö všechno může fungovat, s určitými požadavky na ohleduplnost a bezpečnost.

Jsou mnohá další místa, která by se mohla a měla otevřít pro téměř běžný provoz, je mnoho dalších činností běžného života, která lze nám všem už nyní umožnit.

Skupina Andreje Babiše (ani se mi nechce to označení "vláda" pro ně použít) by se měla okamžitě přestat chovat k národu jako komunistický lampasák k četě nováčků na vojně. Místo nařízení/rozkazů vysvětlujte a doporučujte. Ideálně ale ať to dělá někdo za vás, protože důvěra ve vaše schopnosti je mizivá.

Ne kvůli vám, ale kvůli zdravotníkům, sobě a svým blízkým budu určitě i nadále opatrný. Ale mé bezpečí, ani bezpečí národa, nelze zajistit kriminalizací běžného života.

 

Autor: František Řehounek | pondělí 22.3.2021 18:25 | karma článku: 26,81 | přečteno: 641x