UEFA vzácně sjednotila české politiky

Politické působení organizace UEFA, mezi které směle řadím i všechny doposud známé tresty hráčů namočených v "kauze Kúdela" vzácně sjednotilo tuzemskou politickou scénu.

Kdo se tedy například ocitl na "prokúdelovské" jedné lodi? 

 

Za Piráty poslanec Mikuláš Ferjenčík: "Verdikty jako ten dnešní dělají z lidí rasisty. Prokopnutá lebka: 4 zápasy, napadení soupeře pěstí: 3 zápasy. Údajná rasistická nadávka: 10 zápasů. V UEFĚ by se někdo měl chytit za nos. Kvůli takovýmhle rozhodnutím se v Evropě daří nahnědlým stranám. Ach jo“.

 

 Ozval se i hradní kancléř Vratislav Mynář, jehož dopis pro UEFU zveřejnil oficiální web prezidenta republiky. Uvedl v něm například: "Soupeř se po druhém inkasovaném gólu choval hrubě, nesportovně a frustrovaně. Čeští sportovci byli soupeřem po konci zápasu napadeni uvnitř stadionu a nebyli vpuštěni do kabin. Výsledek? Hráč, který kopačkou rozdrtil lebku protivníkovi, od Vás dostal trest zákazu nástupu do 4 utkání, další hráč za fyzické napadení třízápasový trest". 

 

 Další fanoušek sešívaných barev, "VIP" starosta Pavel Novotný Kúdelovi poradil: „Příště mu nic nešeptat a rovnou mu ji vypálit pěstí za čtyři zápasy“. Naráží tím na násobně nižší trest za prokázané fyzické napadení. 

 

Poslanec za ODS Jan Skopeček využil parafráovaný citát Williama Shakespeara: „Je něco shnilého ve světě, kde prokopnutá lebka je menším prohřeškem než údajná rasistická urážka".

 

 Stopera Slávie se zastali například i Mirek Topolánek, Miroslav Kalousek, Alexander Vondra, či europoslanec za KDU-ČSL Tomáš Zdechovský

 

Ze všech zastánců Ondřeje Kúdely já osobně vyzdvihnu slova černého fotbalisty druholigové Líšně.Lamine Fall z SK Líšeň hodnotí trest a to, co mu předcházelo, takto: „Je to až moc vysoký a hlavně zbytečný trest. Rangers museli hledat nějakou chybu, proto to řešili i po zápase. Mně to přijde zbytečné, když jsou dospělí a profesionálové, měli by se chovat jinak a ne takhle. On je profík a mohl si ta slova vzít osobně, ale neměl to ani nikomu říkat. Na hřišti se děje hodně věcí, s někým se tam hádáš nebo si nadáváš, ale měl si to nechat pro sebe".

Kudela
Autor: František Řehounek | čtvrtek 15.4.2021 14:12 | karma článku: 25,31 | přečteno: 697x