Teplé pivo je lepší než Zelená Němka

Parafrází na známý Cimrmanův nápis na zdi hospody v Liptákově (v originále "Teplé pivo je horší než studená Němka") začínám zprávu o jedné zelené německé političce, která pozdravila policajty stručným "Heil Hitler".

Paní Jutta Boden, členka německé strany Zelených, radní berlínského městského obvodu Charlottenburg-Wilmersdorf pro vzdělávání, kulturu, integraci a zdraví, způsobila u našich západních sousedů menší pozdvižení. V sobotní ránu si to šněrovala autem po dálnici A115 na jihozápadě Berlína. Šněrovala je asi správný výraz, protože styl jízdy zaujal policejní hlídku a ta zelenou paní zastavila. A podrobila dechové zkoušce. 

 

Zkouška dopadla dobře, pozitivně. Hezkých 1,34 promile. Oznámení výsledku měření Zelenou Němku tak rozčílilo, že hněvem zrudla a vzápětí zhnědla. Zhnědnutí se projevilo hádkou s policajty, které se pokusila zastrašit nacistým pozdravem. A tak jí vylétla natažená pravice vzhůru a její ekologické rty zaječely podvakráte "Heil Hitler, Heil Hitler".

 

 Příběh pak už pokračoval na policejní stanici, kde se podrobila odběru krve a ještě v sobotním časném ránu odešla domů, propuštěna z péče státních represivních složek. Ovšem - odešla s tím, že její skutky budou postoupeny pro další řešení. Paní Boden by nyní měla být vyšetřována nejen kvůli řízení v opilosti, ale také kvůli používání poznávacích znaků protiústavních a teroristických organizací.

 

 Německé sociální sítě mají z paní Boden (která už stihla rezignovat na politické funkce) a strany Zelených velkou legraci. S určitou mírou pochopení se setkává její opilost, protože přece "člen strany Zelených auta nenávidí a nastoupí do nich jedině omámený šnapsem". Se zájmem je také veřejností očekáváno, dojde-li v Německu opět ke svolávání demonstrací na ochranu před nacismem. Týden staré heslo "proti pravicovému extremismu a na obranu demokracie" bude prý stačit pozměnit jen lehce.

 

 "Proti levicovému extremismu a na obranu demokracie před nacismem". 

 

A paní Jutta Boden si může říct už jen "Chlast-slast". Vždyť dovršila svoji míru :-). 

 

zdroje: Bild, Berliner Zeitung, a další německá média

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Řehounek | neděle 28.1.2024 13:10 | karma článku: 27,94 | přečteno: 587x