Soud: tzv "Poslední generace" je zločinecké uskupení

Před rokem byl takový názor považován v tuzemském mainstreamu za "krajně pravicový blábol". Rozsudek Krajského soudu v Mnichově ovšem říká totéž. Sláva!

Nevím, jestli soudce přijel někam pozdě. Možná se zpozdila jeho partnerka a celý večer mu kvůli tomu "hrála" do ucha, když on měl na stole pivo, preclíky a chtěl v klidu sledovat v televizi Bayern. Nevím, možná je to jen rozumný soudce, který chápe, že všeho je "vocaď pocaď".

Určitě jde ale o důležitý rozsudek. Říká mimo jiné: "Účel a činnost spolku směřují také k páchání trestné činnosti. Nezáleží na tom, zda se jedná o hlavní účel nebo pouze o jeden z několika účelů. Vnímání  „Poslední generace“ veřejností každopádně výrazně ovlivňují trestné činy, jako je nátlak na účastníky silničního provozu „zejména přilepováním“ nebo poškozování majetku". Podle mnichovských soudců tyto činy představují „významnou hrozbu pro veřejnou bezpečnost“.

Proti tomuto rozsudku, jak uvádí Bild.de, se nelze již odvolat. V tuzemsku zatím tito zločinci týrali, s požehnáním úřadů, hlavně Prahu a její dopravu. Snad naší samosprávě trochu tento rozsudek, byť z jiné spolkové země, otevře trochu oči.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Řehounek | čtvrtek 23.11.2023 17:07 | karma článku: 18,65 | přečteno: 282x