Potlesk pro Dánsko za začleňování migrantů a rozmanitost rwandské společnosti

Velkou pochvalu si zaslouží od všech lidskoprávních organizací čerstvá myšlenka z Dánska. Pokud dojde ke schválení dohody s Rwandou a příslušného dánského zákona, mělo by Dánsko zaslouženě aspirovat na příští Nobelovu cenu za mír!

Belgie kdysi ve své kolonii zavedla jasnou identifikaci Tutsiů a Hutuů. Po mnoha desetiletích to bohužel způsobilo nesmírné rasistické (přestože čistě černošské) krveprolití, pro které se vžilo označení "Rwandská genocida".

 

 

Aktuální zprávy z Dánsko napovídají, že by se díky inovativnímu přístupu tohoto severského státu mohlo pro budoucnost napětí mezi Tutsii a Hutuy zásadně zmírnit "rozředěním". Pokud bude Dánsko dodávat do Rwandy všechny migranty, kteří u nich požádají o azyl, a pokud jej budou další evropské státy následovat, bude Rwanda brzy tak multikulturní, jak si to jen může Jakub Janda z Evropských hodnot přát. A protože multikulturní společnost je podle mnohých tím nejskvělejším cílem, nezbývá jim než Dánsko za jeho nápad velebit.

 

 Co to znamená pro migranty, prchající ze zemí, kde jim hrozí nebezpečí? No, pokud se dohoda mezi Dánskem a Rwandou vydaří, je to pro ně skvělá novinka! Protože člověk v nouzi, prchající v obavách o život svůj a životy svých blízkých, šťastně přijme klid Rwandy. Navíc - a to je třeba podtrhout - oproti civilizačnímu šoku, který pro migranty z Afriky znamená začlenění se do evropských způsobů života, bude pro ně způsob života ve Rwandě mnohem bližší tomu dosavadnímu. 

 

Win/win řešení. Dánsku zaslouženě tleskám!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Řehounek | čtvrtek 13.5.2021 17:53 | karma článku: 37,73 | přečteno: 1377x