Pomyslných 100 bodů pro Miroslava Kalouska

Bývalý ministr, poslanec a svým způsobem enfant terrible české politické scény dnes prokázal mimořádnou míru politické slušnosti, když vyzval poslance na vandru Jana Farského k rezignaci na poslanecký mandát.

Kalousek na adresu Farského řekl doslova toto: "Je úplně jedno, jak moc si v Oregonu zvýší kvalifikaci. Ten jeho vzkaz veřejnosti, že chodí volit zbytečně, je tisíckrát větší škodou.“ 

 

 Ať si už myslíte o postupu pana Farského cokoliv, ať již patříte mezi ty, kteří jeho krok schvalují, či naopak mezi nás kritizující, Kalouskůn postoj by ve vás měl rozeznít pozitivní struny. Protože se neostýchal a ťal do svých. 

 

 Miroslav Kalousek patřil k nejtvrdším kritikům vlády Andreje Babiše a hnutí ANO vůbec. A je tedy jisté, že by stejně nekompromisně odsoudil dejme tomu poslankyni Alenu Schillerovou, kdyby se nyní sebrala a odletěla někam na 6-8 měsíců. Bohužel mám dojem, že jak zde v diskuzích od "vox populi" , tak i od politiků slyšíme to samé falešné kňučení. Je-li politik z mého mančaftu, mám pro jeho kroky pochopení. Ovšem politika od konkurence zepsujeme i za špatně zavázané polobotky. 

 

 Velmi si proto vážím Kalouskova názoru. Moc bych si přál, aby nebyl v nekompromisních postojích vůči politickým spoluhráčům osamocený. Aby naopak stejně kritických politiků přibývalo ve všech stranách (a hnutích). Protože až nebudeme omlouvat lumpárny SVÝCH podobnými lumpárnami TĚCH DRUHÝCH, posuneme se, jako společnost, o hodný kus cesty dál

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Řehounek | středa 12.1.2022 12:07 | karma článku: 32,74 | přečteno: 979x