Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Marek Benda není dobrý kandidát na ministra, natož spravedlnosti

Marek Benda je poslancem prakticky celý svůj produktivní život. Protože má důvěru voličů, kteří, pokud vím, neváhají podpořit jej i preferenčními hlasy. Respektuji jejich svobodnou volbu, ale hluboce a zásadně s ní nesouhlasím.

Pro mne je osoba poslance Marka Bendy naopak jedním z důvodů, proč se mi chvěje ruka, vhazuje-li do volební urny lístek pro ODS. Což se již několikrát stalo, z nedostatku kvalitnějších konkurenčních nabídek. V nedávných volbách jsem si vybral "tu druhou" koalici také s určitým skřípěním zubů, ale s pozitivní motivací podpořit konkrétní kandidáty. Nikdy bych ale nedokázal podpořit Marka Bendu, pokud by kandidoval v mém volebním obvodu.

 

 Důvodem je pro mne jeho těžko zapomenutelné mlžení, lhaní a podvádění. Pan poslanec složil rigorózní zkoušku a získal titul doktora práv (JUDr.) na Právnické fakultě v Plzni. Stal se ostatně jednou z nejvýraznějších tváří ostudy této vysoké školy, kde by svého času vystudoval zdárně práva i vítěz Velké pardubické. Ten čtyřnohý. Ne, Marek Benda nebyl a není jediný. Žádná černá vrána. Naprosto nestandardním způsobem u nás a na Slovensku získalo štempl, potvrzující absolvování vysoké školy či dokonce rovnou titul JUDr. desítky, možná stovky politiků, podnikatelů a sem tam i nějaká ta celebrita.

 

 Že to byl tehdy malér potvrzuje i skutečnost, že po aféře s pochybně získanými tituly doporučila akreditační komise pozastavit doktorská studia a rigorózní řízení na právnické fakultě Západočeské univerzity. Škole tak na pár let zbylo jen bakalářské a magisterské studium.

 

 Marek Benda napsal diplomovou práci a studium (dálkové) tak řádně završil. Tato práce, podle několika odborníků, byla prachbídné úrovně po stránce odborné a ostudné úrovně po stránce pravopisné (asi ji psal skutečně sám, což je malé plus). Přesto tato diplomová práce prá doslova uchvátila některé osoby v Plzni a byla doporučena k rigoróznímu řízení. Na základě tohoto doporučení předložil Marek Benda následující rok stejnou práci v rámci rigorózního řízení, složil rigorózní zkoušku a získal tak tzv. „malý doktorát“: titul JUDr., který již neužívá. Získal ho totiž neoprávněně, neoprávněně tento titul nějakou dobu používal a nakonec se jej vzdal i nevzdal, protože mu vlastně udělen byl a pak zase nebyl. To už jsou ty zmatky tehdy obtížně řešené.

 

 Práce Marka Bendy ovšem kromě prachbídné odborné úrovně a ostudného pravopisu měla ještě jeden naprosto zásadní nedostatek. Byla kratičká. Byla cca na 60% minimálně přípustné délky textu. Poslanec Marek Benda prý omylem použil příliš velké písmo a dvojité řádkování. Výmluva ubohá i v páté třídě základní školy. Žádný normální poctivý student by s podobnou volovinou nikdy a nikde neuspěl. 

 

Marek Benda je bezesporu velmi zdatný poslanec, který ovládá mechanismy fungování Sněmovny a má silnou voličskou základnu. Je to ale také podvodník, charakterově na úrovni lži-ministryně spravedlnosti Taťány Malé (ANO). Na kterou praskly podvodné praktiky v diplomce prakticky současně s jejím jmenováním. A tak se po 13 dnech!!! z ministerské sesle poprávu pakovala. Podvod Marka Bendy žádnou novinkou není. O to víc mne překvapuje možnost, že by takový jedinec mohl být jedním z aspirantů na post ministra spravedlnosti. Podle mne je to zcela neslučitelné s tím, jaký by měl být morální profil ministra, a to speciálně ministra spravedlnosti. 

 

Týden starý výsledek parlamentních voleb dává naději, že vyrazíme na přece jen slušnější cestu. Pokud budou ve vládě lidé typu Marka Bendy, zůstaneme i nadále v morálním bahně faltýnkovského typu. Doufám, že má ODS na výběr a podvodníka Marka Bendu nechá pouze ve Sněmovně.  

 

Sepsáno pro dikutéry "Radovan Sýkora 64540" a "Šárka Šalanská 64095", kteří mne o to vlastně požádali v diskuzi u článku "Babiš by měl zkusit kandidovat na prezidenta, vzkazuje Schwarzenberg". Byl jsem totiž sázet les a nemohl jsem jim už ráno odpovídat.

 

Autor: František Řehounek | sobota 16.10.2021 16:45 | karma článku: 36,16 | přečteno: 1445x
  • Další články autora

František Řehounek

Volič STAN by si měl plivnout do obličeje

Na STAN se v posledních týdnech provalilo několik "zlých, nepěkných věcí". Od politiků, kteří dštěli hromy a blesky na Andreje Babiše, je přesto nyní celkem klid. Čest výjimkám.

13.1.2022 v 15:40 | Karma: 26,49 | Přečteno: 1516x | Diskuse| Společnost

František Řehounek

Pomyslných 100 bodů pro Miroslava Kalouska

Bývalý ministr, poslanec a svým způsobem enfant terrible české politické scény dnes prokázal mimořádnou míru politické slušnosti, když vyzval poslance na vandru Jana Farského k rezignaci na poslanecký mandát.

12.1.2022 v 12:07 | Karma: 32,74 | Přečteno: 979x | Diskuse| Politika

František Řehounek

Možná není tak úplně snadné vyložit Ústavu, jak si kde kdo myslí

Petr Fiala by podle mne měl podat co nejdříve kompetenční žalobu. Jen si nejsem tak jistý, že výsledek obdržíme rychle, protože vše je dané a proto bude to rozhodování pro ústavní soudce snadné a jasné.

10.12.2021 v 19:44 | Karma: 21,53 | Přečteno: 624x | Diskuse| Společnost

František Řehounek

Zrůdné novoty, navrhované eurokomisařkou pro rovné příležitosti paní Helen Dalliovou

Evropa vyrostla na křesťanských a židovských základech. Vyrostla bolestně, tisíciletí se zabíjelo kvůli víře. Buď křesťan a nebuď pohan, buď katolík a nebuď protestant, nebuď žid.

2.12.2021 v 16:50 | Karma: 37,77 | Přečteno: 1208x | Diskuse| Společnost

František Řehounek

Vánoční trhy to nepochopitelně odnesly

Čerstvě vyhlášený nouzový stav na jednu mimořádnou oběť - adventní a vánoční trhy. A jejich pořadatele a ty, kteří na nich prodávají.

25.11.2021 v 18:30 | Karma: 29,27 | Přečteno: 684x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...

  • Počet článků 50
  • Celková karma 14,66
  • Průměrná čtenost 1650x
Jsem Jasoň i Drsoň. A už dávno vím, že vypouštěním tabákového dýmu do vody zlato nevzniká. Bohužel…..

Seznam rubrik