Fotbal je jen záminka

Šéfkomentátor Seznam-zpráv Jan Lipodl chtěl zkritizovat maďarského premiéra Orbána a zneužil k tomu fotbal a probíhající ME. Přídomek "skupina smrti" evokuje panu Lipoldovi apokaliptické vize profesoroflégrovského typu.

Smrt čeká na svou velkou žeň, podle Lipolda, díky populistickému vládci Orbánovi. V Maďarsku totiž, jak píše Lipold, umožňují nastavená pravidla návštěvu sportovního utkání s platnou vstupenkou a negativním test nebo potvrzením o očkování.

zdroj

Sleduji právě parádní zápas domácího Dánska s Belgií. Před našlapaným kodaňským stadionem. Logicky to tedy znamená, při logice Lipolda, že dánská premiérka Mette Frederiksenová je odporná populistka. Protože i v Kodani se, stejně jako v Budapešti, cituji Lipolda: "...tísnilo desítky tisíc platících diváků. Hlava na hlavě, místy tělo na těle. Tanec a zpěv bez respirátorů FFP2 povolen a také mocně provozován!". Konec citace.

 

 

 Domnívám se, že Jan Lipold uchopil jako přesvědčený populista téma, které nabízelo snadnou zkritiku vybraného terče. Viktora Orbána. Fotbal byl jen záminka. Bohužel pro Lipolda, postup Dánska ukazuje, že nejde o maďarský, orbánovský populismus, že stejně postupují i jinde.

 

 

 

Autor: František Řehounek | čtvrtek 17.6.2021 19:19 | karma článku: 28,46 | přečteno: 635x