Brýle za 6% tuzemské ceny...

Potíže mne dohnaly k úvahám o nových, tzv multifokálních brýlích. V jedné z nejznámějších optik v našem městě zrovna měli akci - jedna čočka za 9.980Kč, plus rámečky, takže bratru 24 tisíc.

Nešel jsem do toho. Mám jedny celkem drahé sportovní brýle, takže mi nešlo jen o cenu. On si totiž ne každý na multifokály zvykne. Znám jeden takový případ mezi svými známými, a podobné zkušenosti se objevují i v diskuzích na internetových serverech. Z představy, že zacáluju 24 papírů a po měsíci ty brýle v zoufalství zahodím, mne pohltila lakota.
Shodou náhod jsem pak narazil na článek o nákupu brýlí na Aliexpressu. Normálně bych to považoval za blbost, ale doposud omráčen tuzemskou cenovou nabídkou jsem začal zjišťovat informace. Poradil jsem se svou paní doktorkou přes kukadla a ta mne nezrazovala. Naopak, zajímalo ji, jak to dopadne, protože den předtím viděla u své pacientky brýle z Číny a byly naprosto skvěle udělané.

Vybaven tedy sadou "čísel" od paní doktorky, vstoupil jsem do komunikace s dodavatelem brýlí na Alíkovi. Po pár vyměněných zprávách jsem zaplatil 1440,-Kč. Bral jsem to jako přiměřený risk. Za ty prachy, když ty brýle nesnesu, nebo budou šmejd, zahodím je a čert je vem.
17.března jsem zaplatil.
20.března mi přišla zpráva, že zboží bylo odesláno.
30.března jsem si na poště vyzvedl balíček.
Brýle jsou naprosto perfektní. Celková cena za ráměčky z titanu + nožičky plast, plus čočky z toho nejlepšího materiálu, včetně dopravy a cla = 1440,-Kč.
To je 6% ceny "tuzemské

" nabídky. Úspora 22.560,-Kč. To je dost...

Autor: František Řehounek | sobota 1.4.2023 11:11 | karma článku: 34,70 | přečteno: 1174x