Válka, Klaus, teroristé, Zeman: Nová MF DNES - a historie

Milí čtenáři, v pondělí 22. března vyjde MF DNES poprvé v nové grafické úpravě a se změněným obsahem. Jak budou vypadat některé stránky, se můžete podívat už dnes - a zároveň si také prohlédnout, jak se vzhled našich novin měnil v čase.

Deník se totiž za posledních dvacet let změnil několikrát. Tyto změny si můžete prohlédnout v následujícím příspěvku - na starých titulních strankách, které informují o velkých historických událostech, i kauzách, které MF DNES odhalila a které bezpochyby ovlivnily následující dění.

Podívejte se tedy na dějiny, jak je zaznamenaly stránky MF DNES (některé z nich jsou opravdu staré, tak staré, že nejsou v elektronické podobě a musely se znovu naskenovat - jejich načtení v pdf proto může někdy trvat déle) .

Podívejte, jak list zaznamenal války, terorismus, volby či soupeření i přátelení Klause a Zemana. A podívejte se také, jaké změny přicházejí teď (interaktivní prohlížení stránek NOVÉ MF DNES zde).

b

Jak šel čas titulní stranou MF DNES

b

A konečně zde vidíte stránky nové MF DNES. Změna, kterou deník 22. března 2010 projde, zajisté nemá nějaký  světodějný význam, z hlediska "malých dějin" tohoto deníku však vcelku významná je:

- Grafické změny usnadní zpracovávat témata do hloubky - tak, aby články šly dále, za rychlé internetové a televizní zpravodajství, aby přinášely informace, která odhalují dění za oponou, zkrátka investigativní žurnalistiku.

- Kromě odhalování událostí "za oponou" klade nová MF DNES velký důraz na zpravodajství z regionů: regionální zprávy budou vždy od úterý do soboty vycházet už v druhém sešitě.

- Vznikne také velký sešit ekonomického zpravodajství a praktických informací pro spotřebitele, bude vycházet čtyři dny v týdny.

- A čtyři dny v týdnu bude vycházet sportovní sešit s vlastní titulní stranou.

 

Více stránek nové MF DNES si můžete prohlédnout zde.

Reakci na některé diskutující pod tímto příspěvkem čtěte zde.

 

Michal Musil, zástupce šéfredaktora MF DNES

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Redakční Redakční | čtvrtek 18.3.2010 18:09 | karma článku: 23,67 | přečteno: 36507x