Návštěva v redakci: Miki a Miki

Hádejte, kdo to je. Už ve čtrnácti na gymnáziu při hodinách občanské nauky horlivě diskutoval o politice. Té české, samozřejmě. Spolužáky strhával k zakládání stranických buněk a místo, aby se na hřišti rval o míč, pral se doslova o stranické ideje. V době, kdy jeho spolužačky toužily při procházkách na zapřenou slyšet z jeho úst první vyznání, je umrtvoval hovory o problematice deregulace nájemného a hrozícího státního dluhu.

Ne, neuhodli jste. Není to dnes už slavný páťák Mikuláš Kopas, který se pravidelně účastní konferencí ODS, tyká si s primátorem hlavního města Prahy Pavlem Bémem a na mítincích ČSSD přemlouvá kolemjdoucí, aby socialisty nevolili a trpělivě jim vysvětluje, jaký dopad by měla realizace jejich programu na naši zem, ale někdo jiný.

Je to náš kolega Ondřej Šťastný, reportér, který v MF DNES popisuje politiku ODS. Kolegové mu kvůli jeho dětským hrám přezdívají po vzoru malého Mikuláše Kopase Miki. Jakkoli má už Ondřej za sebou celou řadu odhalených kauz, jež ho jistě těší, skutečně nelíčenou radost v práci projevil až toto úterý: To, když naši redakci navštívil opravdový malý Miki a Ondřej se s ním mohl vyfotit. Fotografie Mikiho a Mikiho je zde. Najdete v jejich zamyšlených tvářích (hovoří zrovna - jak jinak - o politice) aspoň jeden rozdíl?

Jana Blažková, vedoucí reportérského oddělení MF DNES

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Redakční Redakční | středa 21.4.2010 11:38 | karma článku: 23,15 | přečteno: 8075x