Úvaha nad absurditou boje proti dezinformacím.

V diskuzi  na webu novinky.cz někdo projevil obavu z toho, že Rusko, tedy Putin, ovládá strategické zásobování   Evropy ropou a plynem. Reagoval jsem upozorněním, že nejenom ropu a plyn.  A tento názor byl prohlášen za závadný

Můj příspěvek obsahoval jen a pouze informace získané v prvním případě z Wikipedie,  v druhém případě z Hospodářských novin, zmínka o niklu byla na kurzy.cz a neobsahuje žádný osobní komentář. Celý text  e-mailu od seznam.cz.

Dobrý den!

Smazali jsem vám diskuzní příspěvek:

Kdyby jen zásoby ropy a plynu. V Rusku se nachází více než 30 procent světových zdrojů nerostného bohatství. Např. kdyby Putin zarazil vývoz Palladia, kterého Rusko těží 44% světové spotřeby, zastaví se výroba automobilů, protože by nemohly mít katalyzátory. Rusko je také největším producentem niklu a má ho největší zásoby na světě. Mimochodem: V důsledků války na Ukrajině roste obava z nedostatku niklu a jeho cena se vyšroubovala za poslední dva dny o 250% a tak na londýnské burze se s niklem včera přerušilo obchodování- po prvé v historii!

Publikovaný dne 9. 3. 2022, 19:42 na serveru Novinky.cz.

Důvody závadnosti příspěvku:

Schvalování trestného činu, popírání či ospravedlňování genocidy - Příspěvky, které veřejně podporují ruský útok na Ukrajinu, mohou být trestným činem. „Pokud by někdo veřejně vyjadřoval souhlas s útoky Ruské federace na Ukrajinu nebo v této souvislosti vychvaloval představitele Ruské federace, mohl by za jistých podmínek čelit i trestněprávní odpovědnosti za trestný čin schvalování trestného činu podle § 365 trestního zákoníku, případně za trestný čin popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidy podle § 405 trestního zákoníku,“ uvádí Nejvyšší státní zastupitelství.

Tento příspěvek porušuje smluvní podmínky služby Seznam Diskuze. Při opakovaném porušování smluvních podmínek vám může být udělen dočasný nebo trvalý ban.

Případná blokace se týká všech služeb, které využívají službu Seznam Diskuze. Jde například o tyto služby: Novinky.cz, SeznamZpravy.cz, Sport.cz, Stream.cz, Proženy.cz a Garáž.cz.

S pozdravem
Tým služby Seznam Diskuze

A tak nevím, zda se jedná o akt vyhrocené autocenzury administrace seznam.cz, hlouposti, nebo opravdu se vracíme  do padesátých let, kdy jakákoliv zmínka o USA  se považovala ze trestný čin schvalování války v Koreji   nebo do  doby  normalizace, kdy  zpochybnění "bratrské pomoci spojeneckých armád" bylo mnohdy důvodem k vyhazovu z práce...Každopádně se ale dá říci, že  boj proti dezinformacím na webu  nabral zcela  absurdní podobu.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ráž | sobota 2.4.2022 0:00 | karma článku: 31,42 | přečteno: 670x
  • Další články autora

Jan Ráž

Úvaha o šachistovi Putinovi

22.2.2022 v 19:44 | Karma: 16,28

Jan Ráž

O sankcích za odmítnutí kvót

7.6.2017 v 10:38 | Karma: 35,86

Jan Ráž

Názor na zbabělce bojicí se diskuze

18.2.2016 v 0:00 | Karma: 17,41