Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Moc pěkně napsáno, Viléme. Já zavítám do supermarketu max. jednou za 14 dní, chlebem a pečivem nacpu mrazák a dle potřeby rozpékám. Nesnáším nakupování obecně, je to pro mě ztráta času. Ale znám lidi, co (zvlášť ve špatném počasí) jedou do nákupáku na celodenní rodinný výlet. Šmejdí po obchodech, pak fastfood court, kino, herna pro děti, kafíčko, zase fastfood, a den je pryč. Nekritizuju je, ale mám to jinak.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji, Josefe, za nahlédnutí:-)

0 0
možnosti
JS

Je to jen druha strana mince. Kdo pamatuje, jaky asi byl vyber zbozi v hokynarstvi na rohu, kde pan hokynar psal tuzkou polozky na papirek a potom scital. A mleko nalevane odmerkou do konvicky. Ale zase tam nebyly bezpecnostni kamery a lidi se znali od videni.

0 0
možnosti
Foto

R^s tou podporou jste mne ale hodně potěšil. Jestli vám ještě nějaké peníze zbyly, můžete konat dobré skutky dále - např.přispět na knihu Pohádky výjimečných hrdinů, které právě probíhá crowfundingová kampaň.;-)

A k tématu - z hyper nejraději nakupuji v Globusu. Mají asi nejlepší pečivo, když nepočítám malá lokální pekařství. A také maso a uzeniny.

KarmaR^

1 0
možnosti
Foto

Nějaké peníze mi ještě zbyly:-):-) Děkuji za karmu

1 0
možnosti
ZZ

Nevím proč lidi nadávají na zahraniční řetězce.

Česká - Jednota, Potraviny, Včela, Pramen, Budoucnost ......... měly doma - tedy v ČR - mnohem lepší startovací čáru a v soutěži s těmito řetězci naprosto propadly - a ty co přežily, dnes nabízí zboží horší kvality i vyšší ceny, než ty zahraniční.

;-(;-(;-(

2 0
možnosti
Foto

To zní logicky.

0 0
možnosti
JV

Řetězec Hruška je snad stále v českých rukou. Má krásné prodejny bez front u pokladen, jen je trošičku dražší. A lidem je asi nejblíže.

2 0
možnosti
Foto

Však píši, že Hruška je česká. Ještě jsem zapomněl na ENAPO, to je také české.:-)

0 0
možnosti
IL

I29v71a31n77a 46L34a47n79c58e

16. 6. 2022 13:15

Brácha chodí nakupovat do Globusu, je tam hodně slev. Billa je pěkně drahá, moje maminka má pouze Billu, všechno je o hodně dražší, než má Globus. A přes silnici má Vietnamce, kteří jsou ještě dražší, než je Billa, ale protože do Billy už nedojde, tak chodí pro nějaké maličkosti přes silnici. Vietnamci ji už znají, jsou pomalejší, peníze nehodí do mističky, at si je vybere, jak umí, ale vrací jí peníze přímo do ruky. Zboží jí nandají do tašky.

V Americe nemusíte trpět žádnou fobii, že se z obchodu nedostanete. Američané jsou daleko více otevřenější k zlodějům. Pokud zapípáte, což se mi stalo myslím v prodejně Coach, ochotně jsem otevřela tašku, že tam nic nemám, ale prodavačka se odmítla do moji tašky podívat. Prý to ona nemůže. Asi mají kamery, pokud bych opravdu něco ukradla, tak by si toho někdo na kameře všiml, obchod byl poloprázdný.

Super a Hypermarkety kasy jsou tak daleko od sebe, že můžete projít okolo kas bez placení a nikdo vás nezadrží. Pokud něco ukradnete, tak vám ještě zamávají a slušně řeknou: přijdˇte zase. Jsme rádi, že se vám u nás líbí a že jste nám tady nic nerozbili. Pokud vidíte záběry z některých velkých měst v Americe, jak do obchodu naběhnou zamaskovaní bandité a všechno roztřískají a vykradou, tak byste to také pochopil.

1 0
možnosti
Foto

:-):-) Děkuji za uklidňující komentář. Přeji vám příjemný den.

0 0
možnosti
Foto

Ještě dodal osobní násobnou zkušenost s nákupem v Kauflandu, kdy v Německu zboží stejného označení a tedy totožné, je u nich kvalitnější a občas i levnější. Takže ty krámy u nás nejsou ani tak podmaňující, jako spíš odpad odkládající a vysoce vydělávající, tedy z nás blbce dělající.

1 0
možnosti
Foto

Tohle označení nemám vůbec rád, protože je:

1/ alogické

2/ používání jakýchkoliv atributů té šílené války navíc v takové přitroublé a infantilní souvislosti mne dost znechucuje.

Klidně bych přijal např. větvomarket, protože to neasociuje nic význanného, důležitého a nepřijatelného. Ale každý ať si sám rozhoduje o svém vlastním levelu.

8 1
možnosti
TG

R^Pěkný blog, Viléme, o moderních svatostáncích. :-)A díky za návod, jak nenápadně sbírat body a přiblížit se k určitě luxusní plácačce na mouchy.

5 0
možnosti
Foto

Děkuji za R^ Já už tu plácačku na mouchy mám:-)

0 1
možnosti
  • Počet článků 285
  • Celková karma 24,29
  • Průměrná čtenost 1535x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik