Benátská ochutnávka

Benátky pro nás nejsou již ničím neznámým. Při cestě k moři se zde zastavila řada z nás, proto moje fotky nebudou pro nikoho překvapující. Většina z nich je nicméně pořízena za podvečerního slunce a krátce po dešti, což je lehce okořeňuje.

 

 

Nemalým okořeněním při procházce po Benátkách je také Spritz. V každé hospůdce vám namíchají tento světle červený lehce natrpklý nápoj, který však dodává Benátkám neobvyklou nicméně velmi příjemnou chuť. Hovorní číšníci vám s radostí sdělí, že tajemstvím této chuti je po jednom dílu suchého bílého vína, Aperolu (možno nahradit Campari) a perlivé vody, to vše doplněno nemalou dávkou ledu.

Pokud by se vám po několika skleničkách začala motat hlava, nezbývá než zasytit žaludek. Ideální jsou k tomuto účelu tzv. cicchetti nebo-li drobné většinou smažené chuťovky. Najdete v nich naložené houby, kuřecí maso, rajčata, mleté maso nebo lilek.  O dezerty také není nouze a nemusí vždy nutně pocházet z Benátek. Sicilské Cannoli mají své místo na každém stole od jihu až na sever.

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petra Fořt Rathouská | pátek 24.6.2011 0:00 | karma článku: 17,28 | přečteno: 1363x