Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petr

7. 2. 2008 19:10
tříděný odpad

Petky se melou na malé flakes, tento polotovar ale nikdo nechce, leda Čína- trochu ftalátů a už to jede do Evropy zpátky v podobě panenek a jiných hraček

:-)

0 0
možnosti
KVP

plech

21. 1. 2008 16:03
Tak buď třídit

chci, nebo nechci. Když chci, tak mě ani nedostatek košů doma nezastaví. A když potom chce ještě někdo za to, že třídí, brát prachy, tak to už mám záchvat smíchu na čtvrt hodiny. ;-DR^ 

0 0
možnosti

svařák

21. 1. 2008 16:39
Re: Tak buď třídit

Možná by pro začátek stačilo zrušit nehorázné paušální poplatky za vývoz odpadu a umožnit lidem platit jen za odpad, který skutečně vyprodukují, nevytřídí a chtějí odvézt.

Protože skutečně nechápu, proč mám třídit a přitom platit za odvoz odpadků stejné prachy jako soused, který netřídí a vyprodukuje odpadků 3x více. Alespoň minimální motivaci od státu/obce bych očekával, když je to TŘÍDĚNÍ tak děsně důležitý. Rv

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

21. 1. 2008 15:33
Těžké věc

Všechno děláme pro sebe, ale....

Mnozí z nás dávají krev zdarma. Hezké, že? Pokud tento dárce půjde na operaci, tak nemocnice krev nevyúčtují? Toto opravdu nevím, takže mně nekamenujte. Dále. Přestože si platíte zdravotní pojištění, tak musíte za některé úkony doktora platit zvlášť. Platíte daně, ale přesto musíte za mnohý vydaný úřední tiskopis zaplatit zvlášť. Uklízíte chodníky zdarma, ale za zábor platíte městu (toto už se doufejme změní).

A najednou přijde stát a chce po nás abychom zdarma třídili odpady....;-(

Já vím, děláme to přeci pro sebe..

0 0
možnosti

TarasBulba

21. 1. 2008 15:24
Třiď, tatínku, třiď, sic tě kopnu v řiť.

Za tu PETku v popelnici přetáhnu Tě po palici.

0 0
možnosti
MP

MirkaP

21. 1. 2008 16:59
Re: Třiď, tatínku, třiď, sic tě kopnu v řiť.

;-DR^

0 0
možnosti

bára

21. 1. 2008 15:01
jsem ráda

že jen já nežiju ve měste, které usoudilo, že se velká krabice od pizzy - čtverec, vejde do KULATÉHO velmi malého otvoru,takže se odreagovávám tím, že rvu velký čtverec na malé kousíčky a na kolečka :-)

0 0
možnosti
GC

makarimasta

21. 1. 2008 16:54
Re: jsem ráda

pokud se nepletu, da se kontejner pootevrit ...

0 0
možnosti
VSG

disonance

21. 1. 2008 14:58
třídit, ale kam?

Vytřídit odpad a dovézt jej ke kentejnerům cestou do práce, to je to nejmenší. Teprve u kontejnerů nastává to správné drama. Zkoušeli jste už někdy nacpat igelitku plnou plastového odpadu do škvíry 7 x 90 cm? Město Štramberk si před pár lety pořídilo přesně takové kontejnery a pouze mé eko-nadšní mě ještě pořád drží u třídění. Onehdy jsem zjistila, že narvat plastovou nádobu od doslouživšího mixéru do výše zmíněné škvíry je totálně nemožné. V záchvatu zuřivosti jsem jí nakonec tloukla o kontejner ve víře, že se můj vztek otupí. Naštěstí nádoby mou naštvanost nevydržela a tak jsem mohla posbírat ty plastové střepy, které se do té neuvěřitelné škvíry vešly.

A co teprve, když jsem chtěla vyhodit skleněný kryt asvětla, původně 40 cm v průměru. Ale ouha, kontejner na sklo má jedinou kulatou díru na průměr běžné lahve. Kdo chce vyhodit nestandardní kousek skla (třeba okení), je povinen rozflákat ho na kousky a ty tam teprve vsypat. To se teprve člověk odreaguje.

0 0
možnosti

kk

21. 1. 2008 15:56
Re: třídit, ale kam?

co se týká nestandartních kousků skla, třeba okeních, není potřeba je ještě likvidovat v malé kousky. Ta uzoučká a dlouhá díra na boku kontejneru je zde právě pro tyto případy, nicméně máte pravdu, že nerovné sklo větší velikosti je problém dovnitř dostat

0 0
možnosti
HH

metalovy duchodce

21. 1. 2008 14:48
občas se někdo trefí do kontejneru

a občas ne. Vietnamci a Ukrajinci se ani nesnaží nosit odpad ke kontejnerům, vyhazují ho z dodávkových aut rovnou na okraj silnice za městem.

0 0
možnosti

FK

21. 1. 2008 16:17
Re: občas se někdo trefí do kontejneru

Samozřejmě, zatím co všichni češi, jako spořádaní občané, hází odpadky pouze do popelnic. :-PJenom sem zatáhněte xenofobii, to v téhle debatě chybí. (A cikáni Vám předevčírem ukradli slepici, co?) 

0 0
možnosti

DDT123

21. 1. 2008 14:43
Ono je to těžší než se zdá

Jak mi vyprávěl kamarád, jinak šéfredaktor ekologického časopisu, na mnoha malých městech a vesnicích sice přistaví kontejnery na třídění, ale protože je jejich likvidace dražší, stejně pak tento odpad nechají odvézt na veřejnou skládku. Nedivím se, že si pak kdekdo třídění rozmyslí...

0 0
možnosti

Leon

21. 1. 2008 14:40
karmuji

Super...trefné a vtipné podání všedních problémů, běžného trochu snaživého člověka... třídím, třídit budu ale člověk se občas musí zastavit a zamyslet. Díky L.:-)

0 0
možnosti

Roman

21. 1. 2008 14:36
třídění s poděkováním

Třídít se dá chce to jenom začít a nemít to štěstí jako já.

Když jsem dostal u plastů vynadáno "proč to sešlápáváš, kre.... netušíš jak blbě se mi do toho pak rvou piliny a leje olej na topení; a taky bys moch ten papír zmačkat narovnanej blbě hoří!"

A takto pěkně ke mě promlouval chlapík s autem cca za milionu. Shodou okolností vím, kde bydlí a hranolky jsou cítit široko daleko, patří mu takový malinkatý bufet. Ale zase bezpečně víme, že likviduje přepálený tuk :-)

Dá se všechno zvládnout komunál jednou týdně, papíry a další, když je potřeba, vždy má někdo cestu okolo "příslušného" kontejneru.

0 0
možnosti

AAA

21. 1. 2008 14:48
Re: třídění s poděkováním

No vidis, inspiruj se a treba budes mit taky auto cca za milionu...

0 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1898x
Jsem člověk, ženská, máma, manželka, milenka, zaměstnanec, zákazník, čtenář, student, divák, snílek, klent, dcera... někdy jsem i pěkná bestie. Ale to bohužel příliš málo kdy. Děkuji, že jste dočetli až sem.