Štěkny mezi námi

Mám jednu známou, ukázkovou to semetriku. Její fotka už určitě visí na nástěnkách všech supermarketů v okruhu padesáti kilometrů. Myslím, že si tam pořádně rozmyslí, vytáčet se při reklamaci nebo chytračit s akčním zbožím!

Ráda sleduju její "kausy" neboť jich vede požehnaně a vesměs všechny zajímavé. S oblibou se jí pravidelně ptám: "Tak co? Jak jsi dopadla? Nas..li ti?" Přičemž jsem si skoro vždycky jistá, že dopadla dobře.  Kdepak, holenkové, požadovat při reklamaci originální balení nebo tvrdit, že nadměrně ošoupané botasky jsou určeny jen do obýváku.  Tudy cesta k jejímu srdíčku nevede.
 
    S uzarděním musím přiznat, že jsem proti ní žabař. Ondyno jsem si dovolila upozornit jednoho "tuzemského" cukrovinkáře, že jsem našla v jejich výrobku pecku, která tam podle mého názoru nepatřila. Cituji odpověď z jejich mailu: "Chtěli bychom Vás požádat o zaslání tohoto balení na adresu:  (Název firmy) Servis pro spotřebitele, abychom mohli tuto záležitost předat na příslušné oddělení."  Myslím, že ta slečna ve skutečnosti nechtěla, aby jim byla dotyčná čokoláda zaslána ve skupenství, ve kterém se právě (tři dny po snědení) nacházela a tak jsem nebrala vážně ani zbytek jejího sdělení, které se skládalo už jen z velmi nevěrohodné omluvy a dál jsem se tím nezabývala. Vlastně jsem byl skoro ráda, že mi nevynadala.

    Takovou nedůsledností hrdinka mého článku netrpí. Strávila během posledních čtrnácti dní několik hodin tím, že mě lámala, abych se přehlásila na ten senzačně výhodný tarif, se kterým se vytasil ČEZ a pomocí něhož můžete, považte(!) ušetřit až 120,-!!Kč ročně. Za tuto částku nemíním ani vstát ze židle, natož úředně obcovat. ČEZ to ví a já vím, že to ví. Připadám si tak trochu zmanipulovaně a obalamuceně. Ale přiznejme si, kdo z vás si přihlásil ten výhodnější tarif a vyrval tak aktivně polostátnímu molochovi ze chřtánu těch svých ušmudlaných stodvacet vočí? Já vím jen o ní. A, kruci, stydím se!

    Teď to vypadá, že ona žena je prostě jak se říká "na korunu". Ale to by skutečně nebylo spravedlivé a ani přesné. Posuďte sami. Před týdnem řešila Správu sociálního zabezpečení. Poslali jí totiž sdělení s modrým pruhem, že už nebude pobírat dětské přídavky, protože nejsou peníze. Ovšem peníze na to, aby jí byla tato nepříliš levná zásilka odeslána touž úřednicí hned dvakrát, na každé děcko zvlášť, se našly.
 
    Soudím, že by měla být založena Agentura pro ochranu státních výdajů a tato žena by měla stanout v jejím čele. Vůbec nesejde na tom, jaká je její kvalifikace. Dokáže totiž chránit i zájmy o kterých vůbec neví, že existují. Například, když jsem ji viděla naposledy, bojovala zrovna za genderovou rovnost. Psala totiž šéfredaktorovi Blesku, že by měl zveřejňovat buď nahotinky obou pohlaví, nebo žádné.
   
 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Věra Rambousková | neděle 16.12.2007 23:09 | karma článku: 18,35 | přečteno: 1148x